Urheilu Hyvinkää

Alku sai tehdä täyden työn sarjajumboa vastaan

Ponteva kaatui Hyvinkäällä.
Keondria Calloway oli Alun tehokkain Hyvinkäällä. Kuva: Tapio Tuomela
Keondria Calloway oli Alun tehokkain Hyvinkäällä. Kuva: Tapio Tuomela

Naisten Korisliigan jumbo Hyvinkään Ponteva antoi täyden vastuksen Alulle kotipelissään.

Alku haki odotetusti pistepotin, mutta se voitti vain luvuin 77-55 (39-31).

– Ponteva pelasi ehjän 40 minuuttisen. Ei tullut mitään repäisyä. Saimme tehdä koko ajan duunia joka koriin. Tuomareilla oli hyvin salliva linja – molemmille joukkueille, sanoi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Rouskun mukaan tuomareiden salliva linja vaikutti pelaamisen kuvaan.

– Korin alla sai pelata tänään fyysisesti. Onneksi meidän heitot upposivat, Rousku jatkoi.

Pääsarjauransa kaudella 2017-18 nimenomaan Pontevassa aloittanut Jovana Stojanovski, 19, on nyt toista kautta Alun ryhmässä.

– Voitto tietenkin tuli, mutta ei niin miten oletimme. Meidän olisi pitänyt puolustaa paremmalla temmolla. Ella Salminen teki korin alla hyvää duunia ja arvokkaita koreja, Stojanovski arvioi.

Salminen teki kuusi pistettä. Alun tehokkain pelaaja oli Keondria Calloway, joka heitti yhteensä 18 pistettä.

Kaksinumeroisiin lukemiin ylsivät myös Taru Tuukkanen (14), Meral Bedretdin (12) ja Petra Noponen (10).

Noponen heitti ennen taukoa viimeisellä sekunnilla tärkeän kolmosen sisään ja nosti Alun kahdeksan pisteen johtoon. HyPo oli kuronut eron parhaimmillaan toisella jaksolla tilanteeksi 33-31.

Noponen heitti pari minuuttia ennen loppua myös tärkeän kolmosen ja katkaisi lopullisesti Pontevan kammoittelun.

Anni Mäkitalo (7), Julia Heinonen (5) ja kapteeni Hanna Vapamaa (5) tekivät ajoittain tärkeitä pisteitä. Tuukkanen oli tutun tehokas 11 levypallolla.

– Peli ratkesi siihen, että meidän 19 menetyksestä 16 oli riistoja. Olimme ensimmäisellä puoliajalla hieman liian innokkaita, mutta silti on parempi olla innokas kuin passiivinen. Forssa puolustaa hyvin, sanoi Pontevan valmentaja Miikka Sopanen.

– Parempi joukkue voitti. Olen tyytyväinen meidän peli-ilmeeseen. Siitä ei voi valittaa. Saimme kasvojen pesun tähän otteluun. Meidän tämän ottelun puolustamisella voi voittaa. Emme peruutelleet, Sopanen jatkoi.

HyPon tehokkain oli Kristina Baltic (18). Lopussa jalkansa loukannut Meri Damoiseaux (13), Nea Kuisma (12) ja kapteeni Titta-Riina Lepistö (12) ylsivät kaksinumeroisiin pistelukuihin.

Se, että Alun Delaney Bruce on sivussa, vaikutti Pontevan avausviisikkoon. Kuisma sai nyt todella paljon vastuuta ja pelasi yli 36 minuuttia.

– Bruce kuntouttaa polveaan. Hänen pitäisi olla pelikunnossa pudotuspeleissä, Rousku arveli. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020

Uusimmat