Urheilu Kotka

Alulla ei kulje vieraskentällä: Viidestä pelistä tuloksena kolme tappiota

PeKa aiheutti Alulle toisen peräkkäisen tappion. Tasokas koripallo-ottelu ratkesi viime minuuteilla taktiseen virheeseen.
Takapelaaja Meral Bedretdin pussitti Alulle 11 pistettä. Kuva: Tapio Tuomela
Takapelaaja Meral Bedretdin pussitti Alulle 11 pistettä. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Alun kotisarake on edelleen puhdas naisten Korisliigassa (neljä ottelua, neljä voittoa), mutta viidestä vierasottelusta voittoja on vain kaksi.

Kahden edelliskauden Suomen mestari Kotkan Peli-Karhut jatkoi Alun vierastuskaa lauantaina, kun se piti sarjapisteet kotikentällään lukemin 79–73 (42–36).

– Muutama nukahdus veks ja muutama laadukkaampi toteutus hyökkäyspäässä, niin se olisi riittänyt tällaisessa pienten marginaalien pelissä, Alun päävalmentaja Risto-Matti Rousku summasi.

 

Vierailijat aloittivat ottelun hyvin 0–5-repäisyllään, mutta PeKa kuroi etumatkan nopeasti kiinni ja otti kuskin paikan. Kotkalaiset johtivat ottelua lopulta peräti lähes 34 minuuttia.

– Vaikka PeKa oli niskan päällä melkein koko 40 minuuttia, niin mielestäni me oltiin siinä iskuetäisyydellä muutaman pisteen päässä koko ajan.

PeKan johto oli suurimmillaan kymmenen pistettä (59–49), mutta FoA punnersi minuutti ennen loppua lähelle (75–73).

Kotijoukkueella oli kahden pisteen johtoasemassa pallonhallinta 19 sekuntia ennen loppua. Hyökkäyskellossa oli aikaa 14 sekuntia, joten Alulle olisi jäänyt onnistuneen puolustuksen jälkeen vähintään viisi sekuntia aikaa omaa ratkaisuun.

Rousku laski kuitenkin, että on järkevämpää rikkoa. PeKa pelasi pallon Elena Meltolle (entinen Reshetko), joka oli osunut neljästä vapaaheitostaan vain puolet.

– Jos PeKa olisi pelannut pallonhallinnan loppuun ja laittanut pallon koriin, niin se olisi ollut siinä suoraan, Rousku perusteli.

– Rikoimme ja toivoimme vastustajan epäonnistumista vapaaheittoviivalta. Sitä kautta olisi ollut sauma nousta tasoihin tai voittoon. Laskimme, että rikkomalla olisi parempi mahdollisuus.

Kokenut Melto ei kuitenkaan hermoillut vapaaheittoviivalla. Ennen lauantaina koko kaudella vain kerran vapaaheitossa (15/16) epäonnistunut sentteri laittoi molemmat vaparinsa vuorenvarmasti sisään, ja ottelu oli ratkaistu.

– Täytyy olla todella tyytyväinen kärkipelin voitosta. Meillä on aiemmin ollut vaikeuksia puolustuksessa ja hyökkäys on rullannut hyvin, mutta nyt oli vähän päinvastoin, PeKa-valmentaja Roope Mäkelä sanoi.

–Tässä oli vähän pudotuspelien tuntua. Kovaa puurtamista ja vähän tunteitakin pelistä. Tällaista sen pitääkin olla, varsinkin kun tänään oli hyvin porukkaa katsomossa, Mäkelä kiitteli viitaten katsojamäärään (477).

Molemmat valmentajat pelkäsivät pelituntuman puolesta kahden viikon maaottelutauon jälkeen.

– Vähän oli jännitystä miltä peli näyttää parin viikon tauon jälkeen, Rousku sanoi.

– Kyllähän se arvelutti, että miten pääsemme rytmiin. Mielestäni sarjassa pelataan muutenkin liian vähän otteluja. Lauantai-lauantai-lauantai -rytmi alkaa puuduttaa ja harjoitukset toistamaan itseään, Mäkelä puolestaan otti kantaa.

 

FoAn tehokkain oli 16 pistettä heittänyt Delaney Bruce, jonka heitot nostivat joukkueen voittotaisteluun. Taru Tuukkanen säesti 15:ta pisteellä.

Sarjakolmosena jatkavan Alun vierasottelut jatkuvat ensi keskiviikkona Vimpelin Vetoa vastaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic