Urheilu Forssa

Alulla kaksi pelaajaa universiadeissa

Petra Noponen Catzista Alkuun. Ella Salminen jatkaa Forssassa.
Petra Noponen (vas.) ja Ella Salminen pelaavat nyt yhdessä Suomen universiadijoukkueessa ja ensi kaudella Alun korisliigajoukkueessa. Kuva: Muu
Petra Noponen (vas.) ja Ella Salminen pelaavat nyt yhdessä Suomen universiadijoukkueessa ja ensi kaudella Alun korisliigajoukkueessa. Kuva: Muu

Alun ensi kauden naisten korisliigajoukkue täydentyi kahdella maajoukkuepelaajalla, kun Suomea huomenna alkavissa universiadeissa edustavat Petra Noponen ja Ella Salminen solmivat sopimukset Alun kanssa.

Noponen on 22-vuotias 174-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti, joka pelasi viime kaudella Lappeenrannan Catzin hopeajoukkueessa. Tehokkaana kaukoheittäjänä tunnettu laitahyökkääjä keräsi Catzin aloitusviisikon pelaajana 33 peliminuutin keskiarvolla 7,7 pisteen ja 3,5 levypallon tehot.

Ennen Catziin menoaan Noponen pelasi kolme kautta Virossa, jossa hän juhli viime vuonna maan mestaruutta joukkueensa parhaana korintekijänä.

Noponen on pelannut 26 nuorten maaottelua. Nyt hän pukee ensi kertaa Suomi-paidan naisten maajoukkueessa keskiviikkona Italian Napolissa alkavissa universiadeissa. Suomi aloittaa pelit naisten hallitsevaa universiadimestaria Australiaa vastaan.

– Forssa vaikutti jo viime kaudella yhtenäiseltä ja nälkäiseltä joukkueelta, jossa asiat toimivat ja pelaajat menevät eteenpäin. Kun joukkueeseen vielä kevään jälkeen kiinnitettiin muutamia kovia pelaajia, halusin ehdottomasti olla mukana. Odotan jo innolla mitä tuleva kausi tuo tullessaan, Noponen kommentoi.

 

Noposen tavoin ensi kertaa naisten maajoukkuepaitaan päässyt Ella Salminen valittiin viime kaudella naisten Korisliigan tulokkaaksi. 185-senttinen sentteri murtautui Alun aloitusviisikkoon, jossa hän keräsi 24 minuutin keskiarvolla 7,3 pisteen ja 4,5 levypallon tehot.

– Olen todella innoissani tulevasta kaudesta ja joukkueestamme. On hienoa jatkaa Forssassa pelaamista. Mielestäni siellä on parhaat olosuhteet kehittyä eteenpäin. Joukkueessa on todella paljon kokeneita pelaajia, joten on mahtava ja arvokas tilaisuus saada oppia heiltä. Meillä on mahdollisuudet mihin tahansa, kunhan pidetään sama ilo ja pilke silmäkulmassa kuin viime kaudella. Olemme Petran kanssa tutustuneet tämän kesän aikana maajoukkuetouhuissa ja on loistava juttu, että ollaan nyt myös samassa seurajoukkueessa ensi kaudella, Salminen hehkuttaa.

Alulla on nyt kotimainen runko koossa, kun sopimukset on Taru Tuukkasen, Henna Salomaan, Anni Mäkitalon, Laura Saarisen, Petra Noposen, Meral Bedretdinin ja Ella Salmisen kanssa. Kahden viimeksi mainitun lisäksi viime kauden pelaajista jatkavat myös Jovana Stojanovski, Janette Hanni ja Anni Ajanko. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic