Urheilu Forssa

Alulla vahva alku, mutta parempaa on vielä lupa odottaa

Alku jatkaa sarjaa kolmannelta sijalta.
Pontevasta Alkuun täksi kaudeksi siirtynyt sentteri Taru Tuukkanen on aloittanut kauden odotetun vahvasti. Kuva: Tapio Tuomela
Pontevasta Alkuun täksi kaudeksi siirtynyt sentteri Taru Tuukkanen on aloittanut kauden odotetun vahvasti. Kuva: Tapio Tuomela

Naisten Korisliigan ensimmäinen kolmannes on yhtä ottelukierrosta vaille valmis. Täksi kaudeksi tuntuvasti vahvistunut Forssan Alku on aloittanut kauden kutakuinkin odotetusti.

Alku on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen sarjassa kolmantena. 12 pistettä kerännyt FoA on voittanut peleistään 6 ja hävinnyt 2. Forssalaisjoukkueen edellä ovat kärkinippu Kouvottaret sekä kotkalainen Peli-Karhut, jonka Alku kohtaa lauantaina vieraissa.

– Olemme varhaisessa vaiheessa kautta, tekemistä on vielä paljon. Pelissä on pientä ailahtelua, mutta parempaan suuntaan olemme menossa, kertoo Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Alku on voittanut kaikki neljä kotipeliään, vieraissa joukkue on hävinnyt neljästä ottelustaan kaksi.

Alku sai täksi kaudeksi kovia nimiä riveihinsä, kun joukkueeseen tuli sellaiset pelinaiset kuin Taru Tuukkanen, Anni Mäkitalo, Henna Salomaa, Laura Saarinen ja Petra Noponen. Nimet eivät sinänsä vielä takaa menestystä, mutta kaikki Alkuun tulleet kokeneet pelaajat ovat olleet valmiita tekemään töitä ja se yhteinen sävelkin näyttää löytyneen.

Alku ei ole vain ryhmä tähtiä, vaan koko ajan paremmin yhteen pelaava joukkue.

– Porukka on minun mielestäni hitsautunut hyvin yhteen. Yhteinen sävel on löytynyt, Rousku sanoo.

Alun nimekkäimmistä pelaajista tarkkakätinen Henna Salomaa on joutunut olemaan alkukauden sivussa. Jalkaansa pitkään kuntouttanut laituri alkaa kohta olla siinä kunnossa, että pystyy taas pelaamaan.

Kokeneen ja taitavan Salomaan paluun jälkeen Alku on entistä vaikeampi lyötävä.

– Nyt näyttää siltä, että Henna pääsisi joulukuussa pelikentille.

Toinen toipilas, sentteri Laura Saarinen on jo pelannut muutamassa ottelussa.

– Laura kroppa alkaa olla pikku hiljaa kunnossa. Kunhan hän saa treenejä ja pelejä alle, niin parempaa on luvassa, Rousku sanoo.

Naisten Korisliiga ei ole tarjonnut toistaiseksi isoja yllätyksiä. Kovat ovat olleet kovia ja heikentynyt Ponteva odotetun vaisu.

– PeKa ja Kouvottaret tiedettiin vahvoiksi, ja vahvoja ne ovat olleet. Sarjan keskikasti tuntuu tasaiselta, Rousku sanoo.

Alun peli ei ole vielä valmista, mutta joukkue on oikealla tiellä. Kokenut Alku on pystynyt tekemään lähes 80 pistettä per ottelu, mutta on ollut välillä hankaluuksissa, kun vastustaja on puolustanut aggressiivisesti.

Alun puolustuspeli on sekin Rouskun mukaan hyvällä mallilla. Joukkue on käyttänyt paljolti tavallista miespuolustusta, mutta on ehtinyt kokeilla myös muutamia juttuja, joista osa on toiminut ja osa ei.

Alulta on lupa odottaa kauden edetessä vielä valmiimpaa, sillä joukkue aikoo olla parhaimmillaan kevään ratkaisupeleissä.

– Puolustuksessa pitää vielä kiristää ruuvia. Meidän täytyy olla vielä fyysisempiä ja lähteä stopeista paremmin liikkeelle, jotta saamme laadukkaita nopeita ja puolinopeita hyökkäyksiä, Rousku toteaa. FL

Tuukkanen ja Bruce korkealla tilastoissa

Alun pelaajien sijoittuminen naisten Korisliigan tärkeimmissä tilastoissa (ensin tilaston kärkinimi ottelukeskiarvoineen, sitten Alun paras pelaaja kyseisessä tilastossa):

Pisteet: 1) Alex Louin ToPo 32,13 …3) Delaney Bruce FoA 21,00

Levypallot: 1) Erca Covile Catz 13,88, 2) Taru Tuukkanen FoA 13,63

Syötöt: 1) Tiesha Gray PeKa 7,50 …5) Anni Mäkitalo FoA 4,63

Riistot: 1) Hannah Little EBT 3,71…10) Delaney Bruce 2,25

Torjunnat: 1) Awak Kuier HBA-Märsky 2,63 …9) Taru Tuukkanen 1,00

Tehokkuus: 1) Alex Louin 31,00 …4) Taru Tuukkanen 25,13

Heittoprosentti 2 pisteen heitoissa: 1) Elena Melto PeKa 55,26 …8) Anni Mäkitalo 50,00

Heittoprosentti 3 pisteen heitoissa : 1) Iina Keski-Saari HyPo 48,39 …4) Julia Heinonen FoA 46,67

Heittoprosentti vapaaheitoissa: 1) Carly Boag EBT 97,06 …8) Delaney Bruce 87,88

Alku on

tauolta palaavassa naisten Korisliigassa kolmantena. Joukkue on voittanut 8 pelistään 6. Alku jatkaa sarjaa lauantaina vieraspelillä Peli-Karhuja vastaan.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic