Urheilu Forssa

Alulla valmis joukkue naisten Korisliigaan

Karoliina Rytkönen, Sara Kervinen ja Anna Salo tuoreimmat tulokkaat.
Karoliina Rytkönen (edessä) ja Sara Kervinen (taustalla) ovat Alun uusia pelaajia. Kuva: Tapio Tuomela
Karoliina Rytkönen (edessä) ja Sara Kervinen (taustalla) ovat Alun uusia pelaajia. Kuva: Tapio Tuomela

Alun joukkue kolmen viikon kuluttua alkavaan naisten Korisliigaan on valmis.

Alun tuoreimpia tulokkaita ovat Äänekosken Huiman kasvatti Karoliina Rytkönen, Helsingin NMKY:n kasvatti Sara Kervinen sekä Feeniks Basketin forssalaiskasvatti Anna Salo.

25-vuotias 172-senttinen Rytkönen tuo melkoisesti korisliigakokemusta, sillä hän on pelannut pääsarjassa kahdeksan kautta ensin Huimassa ja kaudet 2017-19 Lappeenrannan Catzissa, jossa hän saavutti Huiman kausien tavoin kaksi SM-hopeaa.

Viime kaudella Rytkönen keskittyi opiskeluun ja palasi Korisliigasta parissa vuodessa kakkosdivisioonaan pudonneeseen kasvattiseuraansa Huimaan.

Rytkönen opiskelee Seinäjoen ammattikorkeakoulussa bio- ja elintarviketekniikan insinööriksi. Hän on jo harjoitellut Alun kanssa, mutta pääsee vakituisemmin joukkueeseen vasta vuodenvaihteessa hankittuaan työharjoittelupaikan Forssasta.

– Olen etsinyt alkavalle kaudelle pelipaikkaa, jossa voisin yhdistää pelaamisen ja opiskelun. Forssassa se näyttää onnistuvan hyvällä tasolla, Rytkönen tuumii.

Takapelaaja uskoo tuovansa Alulle sähäkkyyttä etenkin puolustuspeliin, mutta myös hyökkäyspäähän.

Kervinen halusi liigaan

Kesän ajan Alun kanssa harjoitellut 26-vuotias 167-senttinen Sara Kervinen on pelannut viisi kautta naisten 1. divisioonaa PuHussa, ToPossa ja kolme viime kautta HNMKY:ssä.

– Päätin lähteä hakemaan liigapaikkaa ja Suomisen Aleksi otti minut Alun rinkiin. Harjoittelu on laadukasta ja uskon kehittyväni täällä, arvioi pelinrakentajana pelaava Kervinen.

17-vuotias 182-senttinen Anna Salo on lukeutunut viime vuosina Feeniks Basketin kantaviin voimiin nuorten SM-sarjassa. Viime kaudella hän kunnostautui 19-vuotiaiden SM-sarjassa Feeniks Basketin parhaana ja koko sarjan kuudenneksi tehokkaimpana levypallojen kerääjänä yli kymmenen levyrin keskiarvolla.

Neljäntoista pelaajan joukkue

Alulla on koossa nyt 14 pelaajan joukkue.

Viime kauden jatkajia ovat Anni Mäkitalo, Petra Noponen, Ella Salminen, Keke Calloway, Julia Heinonen ja Jenna Toivonen.

Feeniks Basketista nousivat Fiia Hellsten, Emilia Kilpinen, Olivia Latva ja Anna Salo.

Mia Loyd palasi Portugalista, Heta Äijänen tuli Saksasta, Karoliina Rytkönen Huimasta sekä Sara Kervinen HNMKY:stä.

– Emme hae enää aktiivisesti pelaajia, mutta pidämme silmät auki. Nyt näyttää hyvältä ja uskon, että pärjäämme tällä joukkueella, arvioi Alun manageri Jyrki Tulander.

Alku aloittaa naisten Korisliigan kolmen viikon kuluttua Kouvolassa. Sitä ennen Alku pelaa neljä harjoituspeliä Kotkan Peli-Karhuja ja Tampereen Pyrintöä vastaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic