Urheilu Forssa

Alulle kaksi viime hetken vahvistusta korisliigajoukkueeseen

Monique Coker on kokenut iso pelaaja, Anni Jämsä paluumuuttaja vuosien takaa.
Monique Coker harjoitteli perjantaina ensi kertaa Alun kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Monique Coker harjoitteli perjantaina ensi kertaa Alun kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Alku täydensi naisten korisliigajoukkueensa kokoonpanoa pelaajasiirtoajan viime hetkillä kahdella vahvistuksella.

Amerikkalaispelaaja Monique Coker harjoitteli perjantaina ensi kertaa Alun kanssa. Pelinrakentaja Anni Jämsä on liittymässä Alun rinkiin ensi viikolla.

Kokenut ja monipuolinen

188-senttinen 37-vuotias Coker on – kuten iästä voi päätellä – ehtinyt kiertää maailmaa koripalloammattilaisena.

Ammattilaisura alkoi komeasti vuonna 2004, kun hän pääsi pelaamaan naisten NBA:ssa Los Angeles Sparksin joukkueessa, tosin vain kolme peliä.

Seuraavina vuosina Coker palloili kovissa sarjoissa Espanjassa, Israelissa, Puolassa ja Turkissa sekä toissa kaudella jopa Afrikassa Angolassa. Eniten Coker on pelannut Romaniassa, jossa hän on voittanut kolme maan mestaruutta.

Coker pelasi viime kaudenkin Romaniassa. Tällä kaudella hän ei ole pelannut, mutta on harjoitellut viime viikot saksalaisjoukkueen kanssa. Muun muassa tämä sai Alun vakuuttuman konkaripelaajan olevan kunnossa.

– Hän on monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan kaikkia paikkoja laitahyökkääjästä sentteriin. Uskon että hän pystyy kokemuksellaan auttamaan meitä pudotuspeleissä, kommentoi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Cokerin hankinta oli Alulle myös varotoimenpide. Alun tehopeluri Delaney Bruce loukkasi polvensa kolmisen viikkoa sitten eikä ole vielä pelikunnossa. Brucen arvioidaan palaavan peliin maaliskuun puolivälin vaiheilla, mutta jos paluu lykkääntyy, on Alulla nyt korvaava peluri.

Alulla on tuore huono kokemus polvivammojen parantumisesta, kun Henna Salomaan piti toipua viime vuoden tammikuun loukkaantumisestaan, mutta joutuikin vuotta myöhemmin uuteen leikkaukseen.

Jämsä takapelaajien kaartiin

Myös Anni Jämsä on eräänlainen hätävara Alun takapelaajien kaartiin. Ykköspelinrakentaja Anni Mäkitalolta jäi keskiviikkoinen peli Kouvolassa väliin polvivamman vuoksi ja muillakin Alun takapelaajilla on ollut vammoja.

24-vuotias Jämsä keräsi neljänä viime kautena naisten Korisliigassa kullan ja kolme pronssia kasvattiseurassaan Hyvinkään Pontevassa ja Äänekosken Huimassa. Alussa Jämsä pelasi 18-vuotiaana kauden 2013-14.

13 naisten maaottelua pelannut Jämsä pelasi syyskauden 2016 Saksan Bundesliigassa.

Tällä kaudella Jämsä on keskittynyt opiskeluun Jyväskylässä. Ensi viikolla opiskelut alkavat helpottaa niin, että Jämsän on määrä liittyä Alun rinkiin.

Alun uusista pelaajista ainakaan Jämsää ei nähdä lauantaina, kun Alku saa tärkeässä pelissä vieraakseen Tapiolan Hongan. Cokerinkin pelilupa oli vielä varmistumatta.

Alku ja Honka kamppailevat runkosarjan kolmannesta sijasta ja asemista pudotuspeleihin. . FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat