Urheilu Forssa

Alulle pituutta korinalusvääntöihin – Iina Mäkelä tulee Tampereelta paikkaamaan Ella Salmisen jättämää aukkoa

Alku hakee vielä yhtä amerikkalaista ja 1-2 kotimaista pelaajaa.
Iina Mäkelä on Alun uusin sopimuspelaaja. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Iina Mäkelä on Alun uusin sopimuspelaaja. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Forssan Alku solmi yhdeksännen sopimuksensa tulevan kauden korisliigajoukkueeseen, kun Alku ja tamperelainen Iina Mäkelä löivät kättä päälle.

21-vuotias, 181-senttinen Mäkelä on Tampereen Pyrinnön kasvatti. Hän pelasi viime kaudella naisten Korisliigaa Pyrinnön riveissä 23 ottelussa. Mäkelän pistekeskiarvo oli 7,4, levypalloja kertyi 4 peliä kohden.

Kaudella 2018-19 Mäkelä pelasi Catzin alle 19-vuotiaiden SM-sarjaa ja kolme peliä edustusjoukkueessakin, muuten hän on edustanut Pyrintöä. U16-maajoukkueessa kertyi viisi peliä ja paikka EM-kisoihin, mutta ne vesittyivät kyynerpäävammaan.

Intoa täynnä

Mäkelä kertoo tulevansa Alkuun ”aivan superinnoissaan”.

– Nyt alkavat uudet tuulet ja pääsen kokeilemaan siipiäni. Satsaan tosissani koripalloon ja tavoitteena on pelata toistaiseksi paras kauteni. Jos valmentaja ja minä itse olemme tyytyväinen tulevaan kauteeni, se riittää, hän kuvailee.

Mäkelä oli itse yhteydessä Alun päävalmentaja Aleksi Suomiseen, joka on valmentanut Iinan siskoa Neaa ja on sitä kautta tuttu Iinalle. Suominen vastasi Mäkelän kyselyyn myöntävästi, ja tamperelainen on jo ehtinyt käydä muutamissa Alun treeneissä.

– Joukkue ja sen taustat vaikuttavat aivan mahtavilta, mikä tuo vielä lisää hyvää fiilistä.

Mäkelä muuttaa Forssaan ja pyrkii tekemään töitä sekä Forssassa että Tampereella sen minkä koripallolta ehtii.

Vahvuudet puolustuspäässä

Alun manageri Jyrki Tulander kertoo, että Mäkelän on tarkoitus ennen kaikkea paikata Peli-Karhuihin siirtyneen Ella Salmisen jättämää aukkoa. Mäkelä on tyypillisimmillään nelospaikan pelaaja, mutta kykenee pelaamaan myös vitospaikkaa.

– Iinassa on paljon samaa kuin Ellassa. Hän on kova tekemään töitä ja nostattaa joukkuehenkeä. Iina on ihan kohtuullinen heittäjäkin, mutta ennen kaikkea hänen vahvuutensa ovat puolustuspäässä, Tulander kuvailee.

Alun riveihin liittyy myös Raholan Pyrkivän kasvatti Josefiina Rinnevuori, joka on pelannut myös Pälkäneen Luja-Lukossa. 18-vuotias Rinnevuori opiskelee viimeistä vuotta liikuntaneuvojaksi Varalan Urheiluopistossa.

2-3 pelaajaa vielä haussa

Alku hakee vielä yhtä amerikkalaispelaajaa ja 1-2 kotimaista pelaajaa. Päävalmentaja Suominen yrittää sopia syyskuulle muutamia harjoituspelejä. Liettuan liigasta Alkuun siirtyvä Davida Dale on tulossa Forssaan 15. syyskuuta. Korisliigakausi käynnistyy 2. lokakuuta vieraspelillä Iina Mäkelä kasvattajaseura Pyrintöä vastaan.

– Ollaan heti jännän äärellä. Varmaan on ylimääräistä jännitystä, onhan Pyrintö minulle tärkeä seura. Sen verran hyvällä mielellä seuran jätin, etten usko katsomosta kuuluvan ainakaan mitään negatiivista huutelua, Mäkelä hymähtää. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic