Urheilu Forssa

Alun alkurynnistys taltutti korisliigajumbon

Hyvinkään Pontevan tappiollinen kausi sai jatkoa.
Alun Delaney Bruce keräsi 21 pistettä, joista 15 kolmen pisteen koreilla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Alun Delaney Bruce keräsi 21 pistettä, joista 15 kolmen pisteen koreilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Alku jatkoi naisten Korisliigaa ikään kuin helpolla välipalalla, kun se kukisti kauden kaikki 11 peliään hävinneen Hyvinkään Pontevan Feeniksissä 92-68 (52-34).

Peli repesi jo ensimmäisellä neljänneksellä, kun Alku mätti kymmenessä minuutissa peräti 36 pistettä ja voitti jakson 19 pisteellä.

Alkurynnistyksen jälkeen peli tasoittui niin, että Alku jopa hävisi toisen jakson pisteellä ja voitti kaksi viimeistä kymppiä neljällä ja kahdella pisteellä.

Alku peluutti koko 12 pelaajan joukkuettaan, joista kymmenen peluria pääsi pisteille ja heistä viisi kaksinumeroisiin lukemiin. Tehokkaimpia olivat 21 pisteen pelurit Taru Tuukkanen ja Delaney Bruce, joka nakkasi viisi kolmosta. Alku heitti kaikkiaan 13 kolmen pisteen koria kohtuullisella 43 prosentin teholla.

– Saimme peliin hyvän startin. Pelasimme aggressiivisesti ja pääsimme juoksemaan hyvin. Sen jälkeen peluutimme tasaisesti joukkuetta ja yritimme pitää puolustuksessa intensiteettiä, totesi Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

Viime kauden pronssijoukkueestaan ratkaisupelaajia muun muassa Forssaan menettänyt Ponteva hakee siis vielä kauden ensimmäistä voittoaan ja on tällä tahdilla jäämässä runkosarjan jumboksi putoajan paikalle.

– Emme olleet valmiita tähän peliin yksilötasolla emmekä joukkueenakaan. Peli ratkesi Alun rynnistykseen. Sen jälkeen pelattiin tasaisesti, mutta ei enää voitosta, myönsi Pontevan valmentaja Miikka Sopanen.

Pontevan tehokkain oli ainoa ulkomaalaispeluri, serbisentteri Kristina Baltic 16 pisteellä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic