Urheilu

Alun amerikkalaispelaaja vaihtoon jo ennen saapumistaan: Jade Vega korvaa LaShonda Monkin pelintekijänä

Vega rakentamaan paikkoja ja johtamaan peliä.
Jade Vega saapuu viikonloppuna Forssaan. Kuva: California State University

Forssan Alun kolmas amerikkalaispelaaja meni vaihtoon ennen kuin hän ehti edes saapua Suomeen. Naisten Korisliigan ensi viikolla aloittavan Alun pelintekijäksi kaavailtu LaShonda Monk stressasi viivästyneitä Suomen-lentoja niin paljon, että päätti lopulta olla lähtemättä lainkaan matkaan.

Alku löysi pikavauhtia Monkille korvaavan amerikkalaispelaajan, 165-senttisen pelinjohtaja Jade Vegan pitäisi saapua Suomeen ja Forssaan viikonvaihteessa.

– Saimme LaShonda Monkin lopulta kiinni ja hän kertoi meille, ettei ole valmis lähtemään tänne Suomeen, eikä käytä hänelle hankittua lentoa. Jos tätä tilannetta lähestyy positiivisen kautta, niin on hyvä, että tilanne ratkesi jo tässä vaiheessa. Jos Monkia jännitti tänne tuleminen näin paljon, niin miten olisi käynyt sitten, kun pelataan kovaa sarjaa Suomen marras-joulukuun pimeillä keleillä? Se olisi ollut varmasti paha paikka, pohtii Alun päävalmentaja Juri Heinämäki.

Rakentaa, ohjaa, puolustaa

Monkin korvaava Jade Vega on amerikkalainen, joulukuussa 25 vuotta täyttävä takapelaaja, jolla on kokemusta ulkomailla pelaamisesta. Hän pelasi neljä vuotta yliopistokoripalloa California State Universityssä, jossa kokosi esimerkiksi kaudella 2017–18 10,7 pisteen, 2,8 levypallon ja 3,8 koriin johtaneen syötön ottelukohtaisen keskiarvon.

Kaksi viime kautta jenkki on pelannut ammatikseen Romaniassa, jossa Targu Secuiescin joukkueessa syntyi 13,9 pisteen, 4,6 levypallon, 5,0 syötön ja 2,6 riiston keskiarvot.

– Aika nopeasti tämä tilanne tuli eteen, mutta ehdimme silti miettiä, minkälaisen pelaajan tarvitsemme täydentämään joukkueen. Jade Vega on pelaaja, jonka videoita olen jo aiemmin katsellut. Hän on pelinjohtaja, joka osaa sijoittaa meidän pelaajamme oikeille paikoille kentällä ja haluaa myös puolustaa. Hän on pelannut myös kaksi kautta ulkomailla, joten hän tuo tärkeää kokemusta muuten aika nuoreen joukkueeseemme.

Alku pelaa vielä yhden harjoitusottelun ennen ensi viikon lauantaina alkavaa sarjakautta. Alku kohtaa niin ikään naisten Korisliigaa pelaavan Tampereen Pyrinnön perjantaina Feeniksissä Forssassa.

– Perjantain Pyrintö-pelin aikana Vega on matkalla Suomeen ja saapuu Forssaan lauantaina. Saamme ehjän harjoitusviikon alle ennen kuin matkustamme sarja-avaukseen Kotkaan Peli-karhuja vastaan ensi viikon lauantaina, Heinämäki sanoo.

Uusimmat

Fingerpori

comic