Urheilu Forssa

Alun edelliskausien tehopeluri Mia Loyd palaa Forssaan

Loyd avasi pään Alun ensi kauden joukkueen rakentamisessa.
Mia Loyd kunnostautui naisten Korisliigan tehopelurina kahtena edellisenä Alun kautenaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Mia Loyd kunnostautui naisten Korisliigan tehopelurina kahtena edellisenä Alun kautenaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Alulla oli vuosi sitten jo lähes valmis ja tasokas joukkue naisten Korisliigaan.

Nyt Alku julkisti vasta ensimmäisen, mutta kovan nimen avaamaan pään ensi kauden joukkueen rakentamisessa, kun amerikkalaispelaaja Mia Loyd palaa Alkuun.

26-vuotias 181-senttinen Loyd kunnostautui kausina 2017-18 ja 2018-19 todellisena tehopakkauksena naisten Korisliigassa. Ensimmäisellä kaudella hän voitti sarjan pistepörssin 24,9 pisteen keskiarvolla ja sijoittui levypallotilastossa kolmanneksi 13,4:n keskiarvolla. Toisella kaudellaan Loyd pussitti 22,5 pisteen ja 10,8 levypallon keskiarvot, joka tuotti pistepörssin kakkossijan.

Kuluneella kaudella Loyd pelasi Portugalin pääsarjassa Lombos Quintasin joukkueessa 15,9 pisteen ja 6,2 levypallon keskiarvoilla. Joukkue eteni kolmantena pudotuspeleihin, jotka jäivät koronan vuoksi pelaamatta.

”Neuvottelut todella hyvien pelaajien kanssa”

Alun manageri Jyrki Tulander on innoissaan Loydin paluusta.

– Saimme huippupelaajan avaamaan uuden joukkueen kokoamisen. Neuvottelut ovat käynnissä moneen suuntaan todella hyvien pelaajien kanssa. Meillä on tarkoitus menestyä ensi kaudellakin ja koota joukkue sen mukaisesti, Tulander kommentoi.

Alun viime kauden pelaajista Laura Saarisen jatko on epävarminta, mutta muita pelureita Tulander ei tässä vaiheessa sulje pois jatkoneuvotteluista.

Naisten Korisliigassa on monella muullakin seuralla uuden kauden kuviot vielä auki, kun puolet seuroista ei ole julkaissut ainuttakaan ensi kauden pelaajaa. FL

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic