Urheilu Kotka

Alun haave kymppitonnista kariutui Kotkassa

FoA ei pystynyt murtamaan Peli-Karhujen voittoputkea (14) naisten koripallocupin välierässä.
14 pistettä tehnyt Anni Mäkitalo joutui pettymään cupin välierässä. Kuva: Tapio Tuomela
14 pistettä tehnyt Anni Mäkitalo joutui pettymään cupin välierässä. Kuva: Tapio Tuomela

On aina upeaa nähdä urheilutapahtumissa tunnetta, joka ammattilaisurheilussa liian usein puuttuu tai on ainakin tukahdutettu.

Forssan Alun pelintekijä Anni Mäkitalo, 28, ei voinut pidätellä Kotkan Karhuvuoressa kyyneleitään, kun Peli-Karhut raivasi tiensä naisten Suomen cupin loppuotteluun voittamalla forssalaiset pistein 92–81 (46–43).

– Ärsytyksestä ja kovasta kilpailuvietistä tämä johtuu. Peliin lähdettäessä oli hyvä fiilis, mutta PeKa on vaan niin kova kotikentällään, Mäkitalo totesi.

Loimaalaistunut Mäkitalo on tottunut voittamaan. Cupin finaalia hän on ollut voittamassa Catzin väreissä kahdesti. SM-kultamitaleita palkintokaapissa on kolme, himmeämmissä hän on jo pudonnut laskuista.

– Olemme laittaneet PeKallekin hyvin kampoihin, mutta nyt emme osuneet kolkeissa (6/25). PeKa upotti kolmosiaan huimaavalla tarkkuudella (17/39), kiteytti 14 pisteellään sarjapelien pistekeskiarvonsa ylittänyt Mäkitalo.

Tappio oli FoA:lle neljäs peräkkäinen.

PeKan ainoana suurempana ongelmana tuntui olleen puolustuksen luottopelaajan Linda-Lotta Lehtorannan nopeat kaksi virhettä ja kolmaskin ennen pelin puoliväliä.

Kotijoukkue piti johtoasemaa alusta asti tarkoilla kaukoheitoillaan. Avauspuoliskolla PeKan kolmosten saldo oli 9/17 ja forssalaisten 1/11.

Edes PeKan yhdeksän peräkkäistä ohiheittoa pelitilanteissa kolmannella kympillä eivät riittäneet FoA:lle ohittamiseen.

– Tilastot näyttävät hyviltä, kun menetykset (12–9) ovat alhaiset. Muutoksiimme nähden hyökkäsimme hyvin. Menimme koria kohti ja aggressiivisesti, mutta ero vain tuli PeKan poskettomista kolmosista, listasi FoA-luotsi Risto-Matti Rousku.

Petra Noponen (13) ja Julia Heinonen (10) ylittivät myös sarjan pistekeskiarvonsa. Noponen osui kaikilla kuudella heitollaan.

Alun tiistaina maahan saapunut pelintekijä Keondria Calloway joutui tyytymään 12 minuutin peliaikaan ja seitsemään pisteeseen.

– Kun alla oli vasta parit treenit, hän ei ollut päässyt joukkueen konseptiin mukaan, Rousku perusteli.

Calloway kiristää kilpailutilannetta pelintekijöillä, 29 minuutin keskiarvolla pelaavan Mäkitalon ja 27 minuutin Meral Bedretdinin kesken.

– Ei hän ole kilpailija peliajasta vaan joukkuekaveri. Se on vain hyvä, taso treeneissä nousee varmasti, Mäkitalo korosti.

Cupin loppuottelussa sunnuntaina 26. tammikuuta Kouvolassa kohtaavat Kouvottaret ja PeKa. Voittajan tilille ilmestyy palkintorahaa 10000 euroa, häviäjällekin 3000 euroa.

– Tämän sarjan budjetit huomioon ottaen palkintosummat olisivat olleet hyviä, Rousku harmitteli.

FoA:lle tappio tietää vapaata viikonloppua, koska sarjapelejä tammikuun viimeisenä viikonloppuna ei ole.

Vai tietääkö?

– Eiköhän siinä anneta joukkueelle huilia. Ei tässä sarjassa liikaa vapaita viikonloppuja ole, pohdiskeli henkinen helsinkiläinen Rousku.

Miten pelaaja kuluttaa vapaan viikonlopun?

– Jos lähtisin katsomaan äitiäni Helsinkiin, Mäkitalo hymähti. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic