Urheilu Forssa

Alun Keke vauhdissa kolmoskaarella

Naisten Korisliigan tarkin heittokone uskoo Alun menestykseen.
Keke Callowaylta voidaan odottaa huikeita heittonäytöksiä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Keke Callowaylta voidaan odottaa huikeita heittonäytöksiä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomen tunnetuin Keke on formulaykkösten vuoden 1982 maailmanmestari Keijo ”Keke” Rosberg.

Naisten Korisliigassa on Alun Keke eli Keondria Calloway tullut jo tunnetuksi kolmoskaaren pommittajana.

Keke on nakannut parhaimmillaan yhdessä pelissä Alulle peräti yhdeksän kolmosta, kun hän rohmusi muutama viikko sitten ToPoa vastaan komeat 37 pistettä.

ToPo-pelin jatkoksi syntyi tärkeässä pelissä Honkaa vastaan toissa viikolla 28 pinnaa. Notkahdus osui viime lauantain Catz-peliin Lappeenrannassa, josta Alku haki voiton Keken vaatimattomasta viidestä pisteestä huolimatta.

Kolmosia kovalla prosentilla

Keken kolmosten osumaprosentti 42 on sarjan paras, mutta Keken vähäisen ottelumäärän vuoksi sitä ei noteerata viralliseen tilastoon. Tuota tilastoa johtaa Alun Julia Heinonen niin ikään 42 prosentilla.

– Yliopistokausina ylsin muistaakseni parhaimmillani kolmosissa 40 prosenttiin. Olen nyt sen verran kokeneempi, että prosentit paranevat, selittää Keke onnistumisiaan.

Toki jo yliopistopeleissä Keke hämmästytti kolmosillaan, kun hän tulitti parhaassa pelissään toissa kaudella yliopistosarjojen ennätykseksi 12 kolmosta ja kaikkiaan 40 pistettä

Keke on aina ollut Keke

Tammikuun alussa Forssaan tullutta Kekeä on lapsesta asti kutsuttu Kekeksi. Kotimaassa USA:ssa lempinimi äännetään ”Kiki”, mutta Forssassa hän on jo tottunut Keke -muotoon.

Viime keväänä yliopistosta valmistuttuaan 22-vuotias Keke aloitti ammattilaisuransa syksyllä Puolan pääsarjassa Poznanin joukkueessa. Pelit sujuivat, mutta Poznan ei saanut aivan sitä mitä odotti. Joukkueeseen nimittäin haettiin pelinrakentajaa, kun Keke on ensisijaisesti kakkospaikan heittävä takapelaaja.

– Olen pelannut myös pelinrakentajana, mutta heittäjän rooli on minulle mieluisin.

Puolan pääsarja on Keken vertailun mukaan Suomen pääsarjaa kovatasoisempi

– Pelaajat ovat Puolassa isompia ja vahvempia ja joukkueissa on enemmän ulkomaalaisia. Minun joukkueessani oli viisi muuta ulkomaalaispelaaja eri puolilta Eurooppaa, Keke kertoo.

Alun onneksi Poznan luopui Kekestä, joka pääsi Forssassa mielipaikalleen heittäjäksi. Keke muodostaa sarjan ehkä parhaan takapelaajaparin naisten maajoukkueessakin pelinrakentajana pelaavan Anni Mäkitalon kanssa.

”Parhaimmillaan pudotuspeleissä”

Keke on tyytyväinen sekä omaan että Alun kauteen.

– Olemme pelanneet alkuvuoden hyvin. Meillä on paljon laadukkaita suomalaispelaajia ja uskon, että kaikki vastustajat ovat voitettavissa, myös Kouvottaret, jota emme ole vielä tällä kaudella voittaneet.

– Kun saimme vielä kokeneen ja monipuolisen vahvistuksen Monique Cokerin joukkueeseen, olemme varmasti pudotuspeleissä terävinä. Pelaamme silloin parhaat pelimme, Keke vakuuttaa.

Kolmantena sarjassa oleva Alku voi pitkälti vahvistaa kolmossijansa ensi lauantaina, jos se kaataa huippupeluri Awak Kuierin johtaman HBA:n Forssassa.

Kolmossija toisi Alulle pudotuspeleissä todennäköisesti ensimmäisenä vastaan EBT:n.

Suomessa kylmä ”talvi”

Keke on viihtynyt Forssassa, vaikka täkäläinen ”talvi” tuntuu kuulemma kylmältä. Keken kotiseudulla Georgiassa lumi on vielä harvinaisempaa kuin täällä. Nyt lämpötila huitelee kotipuolessa 17 asteen tuntumassa.

Keken ensi kauden suunnitelmat ovat vielä auki.

– Agentin kanssa pitää pohtia ensi kautta. Haluan joka tapauksessa jatkaa ammattilaisena pelaamista, Keke korostaa. FL

Lue lisää Kekestä

Keondria Calloway

22 v. 170 cm heittävä takapelaaja

Kotoisin Forsythin pikkukaupungista Georgian osavaltiosta

Pelasi yliopistouransa Mercerin yliopistossa, viime kauden 18 pisteen keskiarvolla

Pelasi tämän kauden syyskierroksen Puolan pääsarjassa Poznanin joukkueessa 10,7 pisteen keskiarvolla

Alussa yhdeksän peliä 16,2 pisteen, 3,2 levypallon ja 2,3 korisyötön keskiarvolla. Kolmen pisteen heittoprosentti 42, kahden pisteen 48 ja vapaaheittojen 100 %

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic