Urheilu Forssa

Alun korisliigajoukkueeseen lisää maajoukkuekokemusta

Anni Mäkitalo ja Laura Saarinen uusimmat tulokkaat.
Alkuun tuleva Anni Mäkitalo pelasi naisten maajoukkueessa viimeksi EM-karsinnoissa 2018. Kuva: Muu
Alkuun tuleva Anni Mäkitalo pelasi naisten maajoukkueessa viimeksi EM-karsinnoissa 2018. Kuva: Muu

Forssan Alku on kokoamassa naisten Korisliigaan vahvaa joukkuetta.

Alun tuoreimpia tulokkaita ovat Saksan Bundesliigasta Suomeen palaava maajoukkueen pelinrakentaja Anni Mäkitalo sekä Helsingistä Alkuun palaava sentteri Laura Saarinen.

Anni Mäkitalo on 27-vuotias 174-senttinen takapelaaja, joka pelasi kaksi viime kautta Saksassa Donau-Riesin pääsarjajoukkueessa. Mäkitalo oli joukkueen runkopelaajia 32 minuutin peliajalla ja 9,4 pisteen sekä 2,3 levypallon tehoilla.

Saksan lisäksi Mäkitalo on pelannut urallaan Unkarissa, Tshekissä ja Ranskassa.

Mäkitalo on pelannut 39 naisten maaottelua.

Suomessa hän edusti viimeksi kausina 2014-16 Hyvinkään Pontevaa. Lappeenrannassa Mäkitalo voitti Catzissa Suomen mestaruudet 2013 ja 2014. Ensimmäisen naisten mestaruutensa hän voitti jo 2009 Espoossa.

– Himoni koripalloon ei ole sammunut, mutta kolmen ulkomaan vuoden jälkeen tuli sellainen fiilis, josko palaisin Suomeen nyt ainakin toistaiseksi. Seuravaihtoehtoja pohtiessani Alku tuli vahvaksi vaihtoehdoksi, sillä olen kuullut seurasta paljon hyvää. Lisäksi haluan aina olla osa voittavaa joukkuetta ja uskon, että Alku on ensi kaudella sellainen, Mäkitalo sanoo.

Laura Saarinen pelasi kuluneella kaudella Korisliigaa ToPossa. Toissa kaudella hän voitti Pontevassa Suomen mestaruuden.

27-vuotias 186-senttinen sentteri pelasi Alussa kauden 2012-13. Ennen Forssaan tuloaan hän pelasi Saksassa kaudella 2010-11 ja Espanjassa 2013-14.

Mäkitalon ja Saarisen lisäksi Alun aiemmin julkistamia uusia pelaajia ovat Hyvinkään Pontevan viime kauden pronssijoukkueesta siirtyvät Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa. Tuukkanen on ulkomaan kausiensa ja maajoukkue-uransa perusteella Suomen kokenein naiskoripalloilija ja Salomaallakin on pitkä ura maajoukkueessa ja kokemusta myös ulkomailta.

Edellä mainittujen lisäksi Alku on tehnyt aiemmin jatkosopimuksen aloitusviisikon takapelaajansa Meral Bedretdinin kanssa.

Alku neuvottelee viime kauden pelaajistaan myös muun muassa Ella Salmisen kanssa, joka valittiin naisten Korisliigan kauden tulokkaaksi.

Alkuun on vielä tulossa yksi maajoukkuetason pelaaja. Sen myötä joukkueen kotimainen kaarti on jo niin tasokas, että manageri Jyrki Tulanderin mukaan Alku on lähdössä sarjaan vain yhdellä ulkomaalaispelaajalla. Ensisijainen tavoite tuolle paikalle on nyt Australiassa palloileva Alun kahden viime kauden tehopeluri Mia Loyd. FL