Urheilu Forssa

Alun naisten liigapelaajille henkilökohtaista fysiikka- ja taitovalmennusta

Setumo Bodibe ja Markku Lappalainen ottavat haltuun Alun fyysisen valmennuksen.
Alun uusi fysiikkavalmentaja Setumo Bodibe opastaa maajoukkueen pelinrakentajaa Anni Mäkitaloa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Alun uusi fysiikkavalmentaja Setumo Bodibe opastaa maajoukkueen pelinrakentajaa Anni Mäkitaloa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Alun naisten korisliigajoukkueen valmennukseen tuli tällä viikolla uusi ulottuvuus, kun kaksi fyysisen valmennuksen ammattilaista otti haltuunsa joukkueen taito- ja fysiikkavalmennuksen.

Setumo Bodibe ja Markku Lappalainen vastaavat alkavalla kaudella Alun fysiikkapuolesta.

Pyrintö, BC Nokia, ONMKY, JBA

Bodibe on tamperelaislähtöinen valmentaja, joka aloitti valmennusuransa Tampereen Pyrinnön tyttöjoukkueissa. Sen jälkeen hän toimi BC Nokian miesten liigajoukkueen sekä Oulun NMKY:n miesten A-divisioonajoukkueen valmennustiimissä ja alkavalla kaudella samassa roolissa Jyväskylän Basketball Academyn eli JBA:n miesten A-divisioonan joukkueessa.

Joukkuevalmennuksen ohella Bodibe on keskittynyt koripalloilijoiden henkilökohtaiseen valmentamiseen. Miesten maajoukkuepelaajista hän on tehnyt eniten töitä tamperelaislähtöisen Topias Palmin kanssa ja muitakin Susijengin pelaajia on lukeutunut Bodiben ”asiakkaisiin”.

Bodiben valmentajaparina toimii Suomen ainoaksi biovalmentajaksi mainittu pitkän linjan ammattilainen Markku Lappalainen. Hän on työskennellyt paljon etenkin lentopalloilijoiden kanssa, mutta on toiminut myös esimerkiksi Mika Kojonkosken parina Norjan mäkihyppymaajoukkueen valmennuksessa.

Alun kaksikko kesävalmennuksessa

Kuluneena kesänä Bodibe opasti Alun sentterikaksikkoa Ella Salmista ja Heta Äijästä. Sitä kautta syntyi linkki Alkuun, jonka päävalmentajalle Aleksi Suomiselle Bodibe on tuttu mies jo Nokian ajoilta.

– Setumo tuo todella paljon ammattitaitoa meidän fyysiseen harjoitteluun, Suominen kommentoi.

Bodibe itse arvioi pystyvänsä auttamaan Alun pelaajia henkilökohtaisten taitojen kehittämisessä.

– En puutu joukkuekonseptiin ja jätän taktiikkakuviot Aleksille, Keskityn henkilökohtaiseen valmentamiseen ja uskon pystyväni kehittämään pelaajia fysiikkapuolella.

Bodibe valmentaa koripalloilijoita ympäri Euroopan, mutta henkilökohtainen valmentaminen toimii hänen mielestään parhaiten nimenomaan henkilökohtaisesti. Niinpä Alun pelaajat saavat kauden aikana valmentajakaksikolta opastusta lähes viikottain. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic