Urheilu

Alun Ella Salmisesta Vuoden tulokas: "Osoitus siitä, että kova työ kantaa hedelmää"

Sentteri palkittiin naisten Korisliigassa.
Pyrinnöstä Alkuun tullut Ella Salminen teki viime kaudella läpimurron naisten Korisliigassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Pyrinnöstä Alkuun tullut Ella Salminen teki viime kaudella läpimurron naisten Korisliigassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Korisliiga palkitsi päättyneen kauden parhaitaan torstai-iltana Helsingissä. Vuoden tulokkaaksi valittiin erinomaisen kauden Forssan Alussa pelannut sentteri Ella Salminen.

20-vuotias Salminen siirtyi Alkuun Tampereen Pyrinnöstä. Hän kokosi liigapeleissä 7,3 pisteen ja 4,5 levypallon ottelukohtaisen keskiarvon. Peliaikaa kertyi reilut 23 minuuttia ottelua kohden.

– Valinta on hieno asia Ellalle. Tämä on osoitus siitä, että kova työ kantaa hedelmää. Ella pelasi meillä vakuuttavan kauden odotuksia isommassa roolissa, ja palkinto oli ansaittu, kertoo Forssan Alun valmentaja Risto-Matti Rousku.

 

Seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi HBA:n suurlupauksen Sara Bejedin. Ensi kaudeksi Arizona Stateen suuntaava Bejedin pussitti viime kaudella 21,7 pistettä, 6,5 levypalloa ja 4,6 syöttöä ottelua kohden. Hän oli sarjan kolmanneksi kovin korintekijä.

Vuoden valmentajana palkittiin Catzin Mika Haakana, Vuoden ulkomaalaispelaajana mestarijoukkue PeKan Brittany Starling ja Vuoden puolustuspelaaja PeKan Linda-Lotta Lehtoranta. Kauden kehittynein pelaaja oli HBA:n Awak Kuier.

Miesten Korisliigan Vuoden pelaaja on Katajan Topias Palmi. Vuoden puolustuspelaaja on FoKoPo-kasvatti, Seagullsissa pelaava Tuukka Kotti.

Vuoden kehittyneimpänä pelaaja palkittiin FoKoPossakin kauden pelannut Aapeli Alanen BC Nokiasta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic