Urheilu Forssa

Annemari Kiekara lähtee kuuden vuoden jälkeen Salamasta

Pudasjärven Urheilijat houkutteli menestysjuoksijan.
Tammikuussa 43 vuotta täyttävä Annemari Kiekara on jatkamassa aktiiviuraansa valmentajamiehensä Mika Kiekaran tuella tavoitteenaan ehkä ensi kesän EM-puolimaraton. Kuva: Tapio Tuomela
Tammikuussa 43 vuotta täyttävä Annemari Kiekara on jatkamassa aktiiviuraansa valmentajamiehensä Mika Kiekaran tuella tavoitteenaan ehkä ensi kesän EM-puolimaraton. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Salamaa kuusi vuotta edustanut kestävyysjuoksija Annemari Kiekara jättää seuran ja siirtyy Pudasjärven Urheilijoihin.

Koski Tl:ssä asuva Kiekara ei ole tiettävästi muuttamassa Oulun pohjoispuolelle Pudasjärvelle. Kiekara on vetänyt valmentajamiehensä Mika Kiekaran kanssa juoksukouluja Pudasjärven Urheilijoille, joka nyt siis houkutteli juoksijan seuraansa.

Moninkertainen SM- ja SE-juoksija

Annemari Kiekara saavutti Sandell -nimisenä kymmeniä Suomen mestaruuksia radalla ja etenkin maastokisoissa, joissa hän nousi Euroopan mestarina ja nuorten maailmanmestarina Suomen menestyksekkäimmäksi naiskestävyysjuoksijaksi. Viimeksi Kiekara juoksi EM-maastossa vuonna 2015.

Kiekaralla on edelleen nimissään naisten Suomen ennätykset 5000 ja 10 000 metriltä sekä puolimaratonilta.

Tänä vuonna Kiekara sijoittui Kalevan kisojen kympillä kuudenneksi ja SM-maratonilla hopealle ajalla 2.47.50, joka on kauden kotimaan tilastossa neljänneksi paras aika.

Puolimaratonin Kiekara juoksi pari viikkoa sitten Espanjassa aikaan 1.15.55, joka on Suomen tämän vuoden kakkosaika MM-kisaedustaja Anne-Mari Hyryläisen jälkeen.

Tammikuun alussa 43 vuotta täyttävä Kiekara lopetti Salaman vuosinaan aktiiviuransa parikin kertaa, mutta on taas innostunut harjoittelemaan noin 120 kilometrin viikkotahdilla. Espanjassa juostu puolimaratonin aika on lähellä ensi kesän Pariisin EM-kisojen rajaa ja Kiekara saattaakin vielä tavoitella EM-kisapaikkaa.

Salaman toinen menestysjuoksija Turkuun

Kiekaran ohella Salama menetti seurasiirtomarkkinoilla toisen menestysjuoksijansa Janica Rauman, joka siirtyi kasvattiseurastaan Turun Urheiluliittoon.

Salama ei saanut seurasiirroissa riveihinsä uusia urheilijoita, joten Salaman ainoaksi edustustason urheilijaksi jäi USA:han opiskelemaan lähtenyt Astrid Snäll. FL

 

Lue myös: Sydänoireet veivät Kiekaran MM-kisahaaveet (FL 5.4.2017)

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat