Urheilu Jokioinen

Avausjakson hyvä sisäpeli ei riittänyt voittoon – Koetus Juniorit pelaa loppukauden sarjapaikkansa puolesta

Koetus juniorit taistelee loppukauden etelälohkon viimeistä sijaa vastaan.
Teemu Mäkinen löi junioreille kaksi juoksua avausjaksolla ja toi yhden. Kuva: Tapio Tuomela
Teemu Mäkinen löi junioreille kaksi juoksua avausjaksolla ja toi yhden. Kuva: Tapio Tuomela

Jokioisten Koetus Juniorit olisi tarvinnut kolmen pisteen voiton Ikaalisten Tarmosta, jotta käytännön mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan olisivat säilyneet. Kotijoukkueen esitys oli hyvä, mutta muutamat virheet ja vastustajan hyvyys tietyissä paikoissa johtivat siihen, että täysi pistepotti lähti vieraiden matkaan.

Avausjaksolla Koetuksen sisäpelin tasolla olisi kyllä pitänyt jaksovoitto ottaa. Juniorit takoi hyvien lyöntien avulla kuusi juoksua, mutta kun ulkokenttä vuosi aivan liikaa (osin vieraiden hyvien lyöntien avulla), jaksovoitto meni vieraille.

– Sisäpeli toimi alussa, mutta hyytyi loppua kohden. Ulkopeli taas parani toisella jaksolla, tiivisti junioreiden pelinjohtajana toiminut Petri Lehtonen.

Koetus käynnisti pelin mukavasti, kun jokeri Ville Kallio löi kakkoskopparin eteen ja Teemu Mäkinen ehti helposti kotiin. Tasoittavalla Tarmo sai kolme juoksua, näistä kaksi syntyi komeilla lyönneillä kakkospuolelle. Kolmannen vieraat saivat Eetu Mutikaisen harhaheiton turvin.

Kotijoukkue ei tästä lannistunut, päinvastoin. Toisen aloittavalla syntyi peräti neljä juoksua. Ensin Teemu Mäkinen löi palottomassa ajolähtötilanteessa komeasti kakkospuolelle ja Ville Nieminen tuli kotiin. Heti seuraavalla lyönnillä Mäkinen kotiutti Tomi Lehtosen. Pian Joni Salo löi kakkospuolelle ja Mikko Laiho ehti kotiin. Kun Ville Kallio viimeisenä lyöjänä kotiutti Lehtosen, tilanne alkoi näyttää hyvältä.

Ikaalinen tuli kolmannessa vuoroparissa tasoihin ja meni kolmen juoksun johtoon. Joni Aalto löi kolmospuolelta läpi kahden juoksun arvoisesti.

Neljännessä vuoroparissa nähtiin dramatiikkaa. Vieraiden heitto kotipesään sujahti ohi lukkarin ja osui suoraan lyöntivuorossa ollutta Nestori Kalliomäkeä päähän. Hetken keräiltyään Kalliomäki asettui mailan varteen ja kumautti komeasti Laihon kotiin. Tämä ei kuitenkaan riittänyt edes jakson tasaamiseen.

Toinen jakso oli ensimmäisen vastakohta. Juoksut vähenivät, sisäpeli tiivistyi, mutta kotijoukkueen kannalta harmittavasti tämäkin jakso lipesi vieraille. Koetus sai Ville Niemisen ja Rauli Liljan johdolla aikaan yhden juoksun. Vieraat saivat kaksi, mutta molemmat harhaheiton turvin. Kaikkiaan Koetus tarjosi siis vieraille peräti neljä juoksua harhaheitoilla.

Vierailta nopea Henri Kulmala toi neljä juoksua ja Petteri Alanen lukkaroi mainiosti. Kotijoukkueen parhaita olivat kaksi juoksua lyönyt ja yhden tuonut Teemu Mäkinen, kaksi lyönyt Ville Kallio ja kaksi tuonut Tomi Lehtonen.

– Saappaat jalassa kaaduttiin, ei tarvitse masentua eikä laittaa päätä pensaaseen. Ikaalinen on hyvä joukkue, sen tasoista joukkuetta vastaan ei kestä tehdä virheitä, Lehtonen viittasi neljään harhaheittojuoksuun.

– Loppukausi pyritään pelaamaan hyvin ja sarjapaikan puolesta. Sunnuntaina Järvenpäässä on kuuden pisteen peli. Mäntyvaaran Teemu ei ole mukana, mutta muiden pitäisi olla, hän jatkoi.

Yleisöä oli paikalla helteisessä kesäsäässä mukavasti 205 henkeä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat