Urheilu Hämeenlinna

Bottas Ahvenistolla: "Formula ykkösissä jatketaan" – Pian kuullaan, kuka on Lewis Hamiltonin tallikaverina ensi kaudella

Valtteri Bottas odottelee hyviä uutisia Mercedes-tallilta. F1-tähti oli keskiviikkona vauhdissa Ahvenistolla.

F1-tähti Valtteri Bottas menee lujaa kesälomallaankin. Kuukauden mittaisen huilinsa aikana Mercedes-tallin kuski on testannut WRC-ralliautoja ja antanut kerran hanaa yritystilaisuudessa formula ykkösellekin.

Torstaina Bottas otti tuntumaa Ahveniston moottorirataan yhteistyökumppaninsa Abloy oy:n asiakastilaisuudessa. Tällä kertaa päästeltiin miehen omalla hulppealla Mercedes-AMG GT S -siviilipelillä.

– Aiemmin olen ajanut Ahvenistolla muistaakseni vain yhden kierroksen. Kilpaakaan en ole ajanut Suomessa kuin Alastarossa ja Botniaringillä formula Renault -vuosinani. Ahveniston mutkiin haluan tutustua nyt hyvin, sillä tämähän todella upea rata, Bottas kehui.

Bottas on saanut vastailla kyllästymiseen saakka tiedusteluihin ensi kauden kuvioistaan. Mercedes-talli on luvannut ilmoittaa Lewis Hamiltonin ensi kauden aisaparin viimeistään kesätauon jälkeen ajettavaan Belgian gp-kisaan mennessä.

– Eiköhän asia ratkea lopulta ihan hyvin. Se on kuitenkin jo nyt varma juttu, että formula ykkösissä jatketaan, Bottas hymyili.

Suomalaisen tilalle Mercedes-talliin on huhuiltu Esteban Oconia. Saksalaisen Autobild-lehden mukaan ranskalainen olisi tehnyt kuitenkin kaksivuotisen sopimuksen Renaultin kanssa.

– Saman jutun minäkin kuulin vasta muutama päivä sitten. Toivottavasti se tieto pitää paikkansa, Bottas pohti.

Bottas alkaa pikkuhiljaa valmistautua elo-syyskuun vaihteessa Spa-Francorchampsin radalla ajettavaan seuraavaan F1-kisaan. Takana on kaksi vaisummin sujunutta kisaa (keskeytys Saksassa ja kahdeksas sija Unkarissa).

– Ne lähdöt on jo unohdettu ja nyt lähdetään taas liikkeelle uusista asetelmista. Lomalla olen ottanut ihan iisisti, mikä on todella tärkeää tässä työssä. Tehokkaan peruskuntojakson olen sentään ennättänyt vetää. Omassa duathlon-kisassanikin ylsin ennätykseeni, Bottas muistutti.

Ensi keskiviikkona 30 vuotta täyttävä Bottas on kunnostautunut myös rallitesteissään. Heinäkuussa ennen Suomen MM-rallia hän oli Toyotan WRC-auton ratissa ja viime viikolla kyytiä saivat Ford ja Citroën. Jo tammikuussa nastolalainen näytti osaamistaan Rovaniemellä ajetussa SM-rallissa.

Lajin vaihtoa Bottas ei ole kuitenkaan miettinyt, ainakaan vielä.

– Ralli on kyllä todella makea laji. Tunturirallissa innostuin siitä, ja jatkoa seurasi näissä kesän testeissä. Olen päässyt tutustumaan muun muassa auton alustan säätelyyn ja moneen muuhunkin tekniseen juttuun.

– Sen verran innostunut olen rallista, että haluan kehittyä siinä. Toivottavasti saan jatkossakin mahdollisuuden testata autoja. F1-tallini on ainakin tähän saakka suhtautunut testeihini suopeasti, Bottas sanoi. FL

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

2.4.2020

Uusimmat