Urheilu Ypäjä

Chardonnay Nahi oli hyvistä paras Breeders' Prizessä Ypäjällä

Kolme ratsukkoa meni neljä rataa nollille.
Madis Morna ratsasti Chardonnay Nahilla neljä rataa virheittä Ypäjällä. Uusinnan nopeimpana ratsukko vei arvostetun Breeders´ Prizen ykköspalkinnon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Madis Morna ratsasti Chardonnay Nahilla neljä rataa virheittä Ypäjällä. Uusinnan nopeimpana ratsukko vei arvostetun Breeders´ Prizen ykköspalkinnon. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ratsastusseura Ainon Madis Morna ratsasti Chardonnay Nahilla Breeders´ Prizen tasokkaan ja tasaisen estekisan voittoon sunnuntaina Ypäjällä. Uusinnassa ratsukolle taipui niukasti hitaampina Ypäjän Ratsastajien parivaljakot Pinja Lilja-Blackwoods Challenger ja Salla Varenti-Consilium.

Arvostetun kasvattajakilpailun kärkikolmikko veti kolmen päivän aikana neljä rataa nollille. Uusinnan jälkeenkin trio oli puhtaalla pelillä vajaan kahden sekunnin sisässä.

– Olihan siinä jännät paikat, kun lähti viimeisenä radalle ja tiesi, että pitää mennä puhtaasti ja nopeasti, totesi paineet kestänyt virolaislähtöinen Morna ratkaisuhetkiä.

Morna oli Chardonnaylla uusinnassa vajaan sekunnin nopeampi kuin Lilja Blackwoods Challengerilla, vaikka hevonen liukasteli radan viimeisessä kurvissa sateen kostuttamalla nurmella.

– Tammalta katosi tasapaino, mutta hyvin se tsemppasi viimeisille esteille.

Kolme päivää kestänyt kasvattajakisa meni pisimmän kaavaan mukaan, kun kahden päivän jälkeen oli viisi ratsukkoa ilman virhepisteitä. Sunnuntaina rata alkoi jo erotella jyviä akanoista, mutta silti kolme ratsukkoa eteni uusintaan voitosta ja kolme ratsukkoa uusintaan kahdesta viimeisestä rahasijoituksesta.

– Ensimmäinen päivä oli minun mielestäni liian helppo, sillä 80 prosenttia meni radan virheittä. Lauantai ja sunnuntai tarjosivat enemmän haastetta, sanoi Morna, jonka voitto toi Chardonnayn omistajalle ja kasvattajalle Kai Nahille mukavan reilun 4 500 euron potin.

Morna arvosti voiton korkealle. Kisa oli pitkä ja taso hyvä. Virheisiin ei ollut varaa.

– Onhan tämä kuusivuotiaiden ykköskisa Suomessa.

Pelkkiä puhtaita ratoja Mornan tapaan tehnyt Pinja Lilja oli tyytyväinen pitkään viikonloppuunsa.

– Otin itse päivän kerrallaan. Näin hyvä sijoitus oli itsellekin yllätys, sillä kisa oli korkeatasoinen, ypäjäläislähtöinen, optikoksi Helsingissä opiskeleva Lilja totesi.

Kärkikolmikolla oli lupaavat ratsut allaan. Chardonnay Nahi on esimerkiksi voittanut nelivuotiaiden laatuarvostelun ja viisivuotiaana Racing-sarjan. Morna uskoo tamman yltävän kotimaisen GP-sarjan lisäksi kansainväliselle tasolle asti.

Kokenutta Salla Varentia miellytti Ypäjän Ratsastajien edustajien vahva panos. Kuudesta uusintaan selvinneestä ratsukosta neljä oli Ypäjän Ratsastajista.

– Tämä paikka on se, joka on muokannut minusta sen mitä tänä päivänä olen. Lämmittää nähdä, että Ypäjän edustajat pärjäävät näin hyvin. Toivon kaikkea hyvää tälle paikalle, hämeenlinnalainen Varenti sanoi.

Myös kouluratsastuksessa kisattiin Breeders Prizestä. Voiton vei Orimattilan Ratsastajien Siiri Kyrö Johnny Deppillä. Kyrö voitti myös viisivuotisderbyn I’m Marzipanilla. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat