Urheilu

Chief Orlando leikitteli Malja-ajossa

Ruunaruhtinaskilpailun avauslähtö yllättäjälle.
Tammelaisen Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando nappasi 10000 euron ykkösrahat Ylivieskan Malja-ajosta. Hevonen sai kutsun Uumajassa ajettavaan Sundsvall Open Trotiin, jossa ykköspalkinto on noin 100000 euroa. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelaisen Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando nappasi 10000 euron ykkösrahat Ylivieskan Malja-ajosta. Hevonen sai kutsun Uumajassa ajettavaan Sundsvall Open Trotiin, jossa ykköspalkinto on noin 100000 euroa. Kuva: Tapio Tuomela

Ylivieskan T75-ravien päätöslähtönä ollut lämminveristen Malja-ajo ratkesi oikeastaan jo lauantaina aamulla, kun toinen lähdön ennakkosuosikeista Atupem joutui jäämään kuumeisena kotitalliin. Niinpä kaikki oli pedattu Mika Forssin ohjastamalle ja tammelalaisen Tapio Mäki-Tulokkaan valmentamalle Chief Orlandolle. Aluksi toisessa parissa ulkona hidasvauhtisella avauskierroksella juossut ja tuhat jäljellä johtavan rinnalle kiertänyt Chief Orlando oli lopulta kaiken luottamuksen arvoinen ja nappasi helposti kymppitonnin arvoisen voiton ennen keulasta toiseksi kestänyttä President Lindyä.

–  Hevonen oli älyttömän hyvä ajaa, ja se toimi kuin ihmisen ajatus. Minulla oli koko ajan sellainen tunne rattailla, että me voitetaan tämä lähtö, hevosen ohjastajaksi palannut Mika Forss totesi.

Voiton myötä Chief Orlando sai kutsun kuun loppupuolella lahden toisella puolella ravattavaan Sundsvall Open Trotiin. Valmentaja Mäki-Tulokkaan mukaan kisaan lähdetään, jos vain hevosella on kaikki kunnossa.

–  Siellä on vastassa varmasti kovia hevosia, mutta se on niin, ettei mitään saa, jos ei lähde koskaan yrittämäänkään, Mäki-Tulokas sanoi.

Lauantaina ajettiin myös Ruunaruhtinaskisan ensimmäinen lähtö. Se oli varsin yllätyksellinen Nopsan Vauhdin kirittyä vuoden ensimmäiseen voittoonsa, ja tasaisessa maaliintulossa muille totosijoille nousivat Pertturi sekä Pyörylän Paroni. Ruunaruhtinaskisa ratkeaa lopullisesti sunnuntaina, kun ajetaan 2  600 metrin osalähtö.

–  Nyt on pakka ihan auki ja periaatteessa tittelin voi voittaa mikä hevonen tahansa, Nopsan Vauhtia ajanut Henri Bollström tuumi.

Yli 35  000 euroa seitsemän oikein veikanneille palauttaneen ravivedon suurin yllättäjä 29-kertoimisen Nopsan Vauhdin ohella oli 25-kertoiminen Esmeralda Jons, jonka ohjastaja Santtu Raitala narutti ykkösen T75:ssä myös neljännen peräkkäisen voittonsa ottaneella Raggarilla. Muut voittajat Obrigado, Novan Voitto sekä Feeling Classy olivat kaikki pelihevosia, mutta eivät olleet suurimpia suosikkeja omissa lähdöissään.

Omassa lähdössään voittoon ylsi forssalaisen Camilla Vanha-Similän omistama Ihalempi, jota ohjasti sen valmentaja Hannu Hietanen.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

31.3.2020