Urheilu

Chief Orlandolla viides mahdollisuus voittaa suurkilpailu – Nyt Mikkelissä, jossa tarjolla on 80 000 euroa

Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando pääsee jahtaamaan St Michel -ajon voittoa ja 80 000 euron ykköspalkintoa loistopaikalta.
Jenni Mäenpään (edessä) hoitama Chief Orlando voitti viime vuonna T75-lähdön Forssassa Santtu Raitalan ajamana. Sunnuntaina valjakko jahtaa St. Michel -ajon voittoa ja 80 000 euron ykköspalkintoa. Kuva: Tiina Naula
Jenni Mäenpään (edessä) hoitama Chief Orlando voitti viime vuonna T75-lähdön Forssassa Santtu Raitalan ajamana. Sunnuntaina valjakko jahtaa St. Michel -ajon voittoa ja 80 000 euron ykköspalkintoa. Kuva: Tiina Naula

Tammelalaisen Tapio Mäki-Tulokkaan tallin tähtihevonen Chief Orlando on juossut pitkin kevättä ja kesää kovia lähtöjä Ruotsissa asti. Hevonen on tehnyt jatkuvasti hienoja esityksiä, mutta aivan kovimpia vastaan voittoja ei ole vielä irronnut. Kakkos-, kolmos- ja nelossijojen myötä ori on tienannut omistajilleen tänä vuonna lähes 100 000 euroa, mutta varmasti taustajoukkoja kiinnostaisi suurkilpailuvoitto.

Sunnuntaina sellaiseen on todella hyvä mahdollisuus, sillä Chief Orlando pääsee Mikkelin St Michel -ajossa matkaan sisäradalta. Se on Mikkelin pyöreällä radalla kaksijakoinen lähtöpaikka: Jos pysyt pitämään tasaisessa lähdössä johtopaikan, olet vahvoilla. Jos taas menetät johtopaikan, vapaan kiritilan saaminen lopussa on hankalaa.

Chief Orlando viimeisteli kuntoaan voittamalla puolitoista viikkoa sitten hieman matalamman profiilin Festivaali-ajon Kaustisella. Tosin sielläkin oli vastassa toinen kova kotimainen hevonen Next Direction, mutta sen juoksu meni ulommaiselta lähtöradalta hankalaksi. Chief Orlando puolestaan haki nopeasti johtopaikan ja hallitsi mielin määrin kovalla voittoajalla 10,4/1609 metriä.

 

Kaustisella hevosta ohjasti Santtu Raitala, joka ajoi Chief Orlandolla voiton myös viime kesänä Forssan Tammavaltikka-raveissa. Valjakko on siis toistaiseksi voittamaton. Tuleeko Mikkelistä kolmas voitto?

– Tosi hyvillä mielin lähdetään Mikkelin kilpailuihin. Hevonen oli viimeksi ihan huippuhyvä ja arpaonni oli suosiollinen – ykkönen oli se paikka, minkä ainakin itse olisin kiivaalle mailille valinnut ensimmäisenä, Raitala kertoo.

Molemmat ajokerrat ovat jättäneet Raitalalle oikein hyvän vaikutelman hevosesta. Se on hänen mukaansa monipuolinen kilpailija, joka tuntuu talven aikana kehittyneen vielä yhden harppauksen eteenpäin kansainvälisiin lähtöihin. Etenkin Sweden cup -finaalin suoritus (toinen sija) oli hänestä hevoselta tosi hieno vaativalta juoksupaikalta kivenkovassa seurassa.

– Mikkelissä lähtöauto lähtee tosi hyvin liikkeelle, eikä siksi tuo niin suurta etua keskimmäisille radoille mitä monella muulla radalla. Siksi mitan edun saavuttaminen ulkopuolelta ei ole helppoa, sen verran nopea ajokkini on. Viimekertainen keulasoolo vakuutti siinä määrin, että tuoreeltaan startin jälkeen tptesin valmentajalle, että Mikkelissä rata on puoli sekuntia nopeampi ja hevoselle jäi puoli sekuntia varastoon, joten ilman muuta odotan hevoselta hyvää panosta sunnuntaina, Raitala toteaa.

St Michel -ajo juostaan alustavan tiedon mukaan sunnuntaina klo 16.30 ja sitä voi seurata suorana muun muassa Veikkauksen nettisivujen kautta kirjautuneena. Yle TV2-kanavalla näytetään tapahtuman parhaat palat kello 19–20.10. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic