Urheilu Humppila

Debyyttikisassa heti komeasti kolmanneksi – Humppilalainen Mikko Rasinen kesti Päitsin haasteet

Vahva ajo toi myös SM-pisteitä.
Mikko Rasinen oli B2-luokan kolmas ja koko B-luokan kuudes Päijänteen ympäriajossa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Mikko Rasinen oli B2-luokan kolmas ja koko B-luokan kuudes Päijänteen ympäriajossa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Forssan Moottoriseuran Mikko Rasinen onnistui yli odotusten viikonloppuna kisatussa enduroklassikko Päijänteen ympäriajossa. Humppilalainen Rasinen ajoi haastavan kaksipäiväisen kilpailun erinomaisesti ja sijoittui B2-luokassa komeasti kolmanneksi. Hyvä ajo toi Moottoriseuran kuskille myös SM-luokkapisteitä.

– Kyllä tässä tyytyväinen saa olla. Alkujaan tavoite oli päästä maaliin, mutta kun kisan aikana huomasi, että kulku on ihan hyvää, alkoi sitä ajatella pieniä tulostavoitteitakin, Rasinen kertoi.

Viikonvaihteen ympäriajo oli Rasisen ensimmäinen Päitsi. Avauspäivä oli hyvinkin lumista menoa, sunnuntaina Vantaan maalia lähestyessä alkoi olla kuivempaa keliä.

– Lauantai lähti ihan jees, vauhti oli yllättävänkin hyvää. Jämsän huollon jälkeen keli kylmeni ja selkä veti sen takia jumiin. Ajoin sinä yhden pätkän selän takia turhan varovaisesti ja tuli siinä hiukan kaatuiltuakin, mutta iltaa kohti selkä ja vauhti taas paranivat, Rasinen kertaa.

Rasinen nukkui yön huonosti, mikä verotti vauhtia sunnuntaiaamuna. Mies vetristyi kuitenkin päivän mittaan.

– Ehdin menettää siinä yhden sijan luokassani, mutta kun iltapäivällä lumi etelään tultaessa väheni, pääsin parempaan vauhtiin ja nousin taas kolmanneksi, Rasinen sanoo.

Hyvä maku suussa

Kuskille jäi ensimmäisestä ympäriajostaan hyvä maku suuhun. Kisa oli odotetun vaativa fyysisesti ja etenkin psyykkisesti.

– Päivät ovat pitkiä ja siinä ehtii miettiä monenlaista. Täytyy vaan yrittää ajatella positiivisesti, eikä pohtia, että on tämä vaikeaa, eikä tästä mitään tule. Asenne ratkaisee, painottaa Rasinen.

Rasinen uskoo, ettei ensimmäinen Päitsi jää viimeiseksi.

– Minulla on hyvä fiilis kisasta. Päitsi meni sen verran hyvin, ettei se viimeiseksi jää. Nyt tietää vähän jo mitä odottaa.

Ilman yleisöä

Päitsin yleiskilpailun voittoon ajoi Jämsän Seudun Moottorikerhon Eemil Pohjola. Voitto oli Pohjolan toinen ympäriajossa.

Yhden päivän pariajoluokassa Forssan Moottoriseuran kaksikko Jukka-Pekka Nieminen-Jani Kaskela ajoi tasaisen kilpailun ja oli 14:s luokan lopputuloksissa.

85. Päijänteen ympäriajo ajettiin koronaohjeita noudattaen ilman yleisöä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic