Urheilu

Edesmenneelle Päivi Laineelle kultainen ansiomerkki ja hiljainen hetki

Päivi Laine nimitettiin kuukausi sitten elokuussa vuoden Kertuksi Ypäjän Pertun päivillä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Päivi Laine nimitettiin kuukausi sitten elokuussa vuoden Kertuksi Ypäjän Pertun päivillä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ratsastus Suomen Ratsastajainliitto myönsi Päivi Laineelle kultaisen ansiomerkin Helsingissä sunnuntaina. Liittokokous piti myös hiljaisen hetken äskettäin menehtyneen Laineen muistolle. Ansiomerkki myönnettiin Suomenratsut ry:n esityksestä.

Laine oli hevosalan tutkintojen ja koulutuksen pioneeri. Hän toimi Ypäjän Hevosopiston rehtorina vuosina 1995–2007, minkä jälkeen hän siirtyi aikuiskoulutusjohtajaksi vastaten kansainvälisistä yhteyksistä ja aikuiskoulutuksen kehittämisestä. Laine kehitti aktiivisesti hevosalan koulutusta. Hän oli hevostalouden tutkintotoimikunnan puheenjohtaja sekä luonnonvara-alan työelämätoimikunnan jäsen. Hän oli luomassa ratsastuksen tutkintojen näyttöjärjestelmää ja liiton harrasteohjaajasysteemiä.

Laine edisti suomenhevosten asiaa aktiivisesti ja suurella asiantuntemuksella. Hän on ollut mukana muun muassa suomenhevosen varhaishistorian tutkimusryhmässä. Laine myös omisti ja kasvatti suomenhevosia. Hän toimi Suomenratsut ry:n hallituksessa ja on ollut myös Ypäjän Ratsastajien jäsen. Laine oli mukana Ypäjän kunnanvaltuustossa tuoden esiin hevosalan äänen.

Laine oli luomassa yhtä Suomen suurinta ratsastustapahtumaa, Suomenratsujen Kuninkaallisia, ja toimi tapahtuman johtajana alusta asti. Hän on ollut mukana kehittämässä myös Suomen Hevosurheilumuseon toimintaa.

Lue myös: Päivi Laine menehtyi nopeasti edenneeseen sairauteen.

Liittokokous myönsi kultaisen ansiomerkin myös Saara Moilaselle ja Eila Tiikkaiselle. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic