Urheilu Tammela

Eerikkilän salibandyhalli sai arvoisensa ilmeen

"Tunnelman muutos on raju".
Eerikkilän salibandyhallin seiniä koristavat nyt muun muassa lajin suomalaiset pelaajalegendat. Kuva: Vilma Pekkala
Eerikkilän salibandyhallin seiniä koristavat nyt muun muassa lajin suomalaiset pelaajalegendat. Kuva: Vilma Pekkala

Nykyisten ja tulevien salibandyn maajoukkuetähtien harjoittelukeskus Tammelassa sai arvoisensa ilmeen, kun Eerikkilän salibandyhallin sisustus laitettiin kertalaakista uusiksi.

Salibandyhallin seiniä on nyt koristamassa pelaajakuvia sekä muistoja merkittävistä suomalaisista salibandyhetkistä vuosien varrelta.

Uusi salibandyhalli avattiin Eerikkilään vuonna 2019. Areena kattaa kaksi täysimittaista salibandykenttää, oheisharjoittelutilaa sekä pesu- ja pukuhuonetilat.

– Tätä on jo tovin jumpattu hyvällä meiningillä yhdessä Eerikkilän viestinnän ja markkinoinnin kanssa. Ajatus on ollut se, että samantien kun astut halliin, tiedät missä olet – suomalaisen huippusalibandyn kodissa. Vaikka itse sanon, niin lopputulos on erittäin jees, sanoo Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojala.

Yhteistyö jatkuu

Suomen Salibandyliitto ja Eerikkilä Sport & Outdoor Resort ovat tehneet yhteistyötä jo toistakymmentä vuotta. Nykyisen sopimuksen mukaan strategista kumppanuutta jatkuu ainakin vuoteen 2028 asti.

– Teemme paljon tulevaisuuden eteen, mutta on tärkeää myös muistaa, mistä on tultu. Tämä on samalla kunnianosoitus lajille ja kaikille sen entisille ja nykyisille tähdille, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen kommentoi.

Oman kuvansa seinälle sai kuusi esimerkillistä maajoukkueen entistä tai nykyistä tähteä: Veera Kauppi, Tiia Ukkonen, My Kippilä, Tero Tiitu, Mika Kohonen ja Nico Salo.

– Tunnelman muutos hallissa on raju. Lajin kotimaiset supertähdet muistuttavat seinällä esimerkiksi maajoukkuetietä kulkeville junioreille, mitä huipulle pääseminen vaatii. Hienoja pelaajia on salibandyssä ollut ja on edelleen paljon. Tällä kertaa seinälle päätyi ennen kaikkea esikuvia. Nämä naiset ja miehet ovat voittaneet paljon, mutta myös vakuuttaneet kaukalon ulkopuolella, Ojala perustelee pelaajavalintoja.

Legendoja seinillä

Peräti kuudet naisten MM-kisat pelannut Tiia Ukkonen on entinen maajoukkuekapteeni, joka toimii nykyisin naisten maajoukkueen joukkueenjohtajana.

Maailman parhaisiin naisten salibandypuolustajiin lukeutuva My Kippilä on valittu kolmissa MM-kisoissa kisojen All Stars -puolustajaksi ja kuulunee jälleen tulevissa MM-kisoissa Suomen pelillisiin johtohahmoihin.

Veera Kauppi on puolestaan lajin todellinen supertähti ja nuoresta iästään huolimatta valittu kaksi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi.

Mika Kohonen ja Tero Tiitu ovat tuttuja urheilutähtiä lajirajojen ylikin. Kohonen on kautta aikain maailman paras pelaaja. Hän on voittanut uskomattomat neljä MM-kultaa ja takonut kivenkovassa Ruotsin liigassa yli 1000 tehopistettä.

Ylen lähetyksistäkin tuttu Tiitu ratkoi ikimuistoisella tavalla jatkoajalla Suomen miehille ensimmäisen MM-kullan Prahassa 2008.

Nuorempaa polvea miesten puolella edustaa tyylikäs maajoukkuekapteeni Nico Salo, joka on ehtinyt voittaa useamman Suomen mestaruuden ja kaksi MM-kultaa.

– On iso kunnia olla mukana treenihallin seinällä. Eerikkilän leireillä on tullut vietettyä vuosien varrella paljon aikaa ja sieltä on kertynyt roppakaupalla hienoja muistoja, joihin ajoittain edelleen palaan. Viime aikoina mieltäni on lämmittänyt nähdä Eerikkilän salibandyolosuhteiden kehittyminen entistä kattavammiksi, ja nyt toteutettu treenihallin visuaalinen ilme antaa tälle parannustyölle mainion loppusilauksen, Tiitu kommentoi.

Eerikkilässä edistetään hiljalleen myös alueen muiden tilojen yhtenäistä ilmettä esimerkiksi perusparannuksilla ja visuaalisen ilmeen päivittämisellä.

Uusimmat

Fingerpori

comic