Urheilu Forssa

Ei Divari, mutta hyvä sarja kuitenkin: FoSu jatkaa pelejä uudessa Suomisarjassa

Divaripaikka menossa helsinkiläiselle Hawksille.
Forssan Suupparit jatkaa syksyllä pelejä uudessa Suomisarjassa, jonne nousi 2. divisioonan parhaimmisto. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan Suupparit jatkaa syksyllä pelejä uudessa Suomisarjassa, jonne nousi 2. divisioonan parhaimmisto. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Suupparien edustusjoukkueen pelit jatkuvat ensi kaudella uudessa Suomisarjassa. Divarin ja 2. divisioonan väliin perustettavaa sarjaa pelataan 30 joukkueen voimin 3 eri lohkossa.

Valtakunnan kolmanneksi korkeimpaan sarjaan valittiin 2. divisioonan lohkoista parhaat joukkueet pois lukien Pohjois-Suomen lohko. Forssan Suupparien puheenjohtaja Jukka Rantanen odottaa uudesta sarjasta tasokasta.

– Suomisarja on hyvä sarja. Meidän lohkoon tulee tuttuja joukkueita 2. divisioonan Sisä-Suomen ja Länsirannikon lohkoista sekä muutama hyvä porukka muistakin lohkoista. Pelaajille on aina piristävää päästä pelaamaan uusia joukkueita vastaan uusissa halleissa, Rantanen kertoo.

FoSu oli sarjojen keskeytyessä lohkonsa kärjessä ja tavoitteli nousua Divariin. Jaossa ollut Divarin paikka on nyt menossa helsinkiläiselle Hawksille, joka oli koronaviruksen iskiessä ykkösenä omassa lohkossaan. Salibandyliitto päätti tarjota Divaripaikkaa 2. divisioonalohkojen kärjessä olleille joukkueille niiden keskeytyshetken pisteet per peli -vertailun mukaisessa järjestyksessä.

Hawks keräsi lohkossaan keskimäärin 2,76 pistettä, SBT Suola 2,75, Blue Fox 2,55, RSS Panthers 2,53, KiPa-90 2,27, FoSu 2,26 ja Kosken Dynamo 2,18. Seurat olisivat halunneet ratkaista paikan pelaamalla, mutta Hawks ei ole varmasti huono vaihtoehto nousijaksi.

– Hawks on ilmoittanut, että sillä on halu nousta Divariin. Seura on juuri yhdistymässä AC HaKin kanssa, jonka jälkeen pääkaupunkiseudulle syntyy uusi suurseura, kertoo Rantanen, joka on mukana myös Salibandyliiton liittohallituksessa.

Tasokas uusi sarja

Rantasen mukaan Divaripaikan karkaaminen harmittaa aikansa. Suomisarja on kuitenkin hyvä ja mielenkiintoinen sarja, joka tarjoaa FoSulle mahdollisuuden pelata tasokkaita pelejä kohtuukustannuksilla.

– Jos ajatellaan sitä, mitä tämä tilanne tekee yrityksille, yhteisöille ja yksityisille ihmisille, voi olla ihan hyvä vaihtoehto pelata ensi kaudella Suomisarjaa. Rahoituksen kerääminen selvästi kalliimpaa Divaria varten olisi ollut hyvin haastavaa tässä taloustilanteessa.

Rantasen mukaan FoSun ensi kauden joukkueen kokoaminen on jo pitkällä. Neuvotteluja on käyty ja kohta laitetaan nimiä paperiin. Sopimuksia saatetaan julkistaa päävalmentaja Ville Inton johdolla ensi viikolla.

Rantasen arvion mukaan joukkue jatkaa pitkälti samalla rungolla millä se palasi tälläkin kaudella.

– Muutama pelaaja varmasti vaihtuu. Joku pelaajista lähtee opiskelemaan ja muuttaa muualle, tilalle nousee jälleen muutama nuori kaveri. Tutulla tavalla edetään.

Ei taloushuolia

Rantanen näkee FoSun aseman vakaana, vaikka ei korona sillekään hyvää tehnyt.

– FoSun edustuksen taustat ovat kunnossa. Korona kiristi tilannetta, mutta ei meillä taloushuolia ole, Rantanen painottaa. FL

Luitko jo tämän: Fosulaisten luokkakokouskin siirtyi koronaviruksen takia

Uusimmat

Näkoislehti

28.5.2020

Fingerpori

comic