Urheilu Forssa

Ei se ollut ehkä kaunista, mutta FoSun tehot toivat voiton kärkipään pelissä

FoSu jo toinen 16-vuotiaiden poikien SM-sarjassa.
Veeti Nieminen teki kolme maalia iski voitto-osuman FoSulle. Kuva: Tapio Tuomela
Veeti Nieminen teki kolme maalia iski voitto-osuman FoSulle. Kuva: Tapio Tuomela

FoSu jatkaa vahvaa menoaan 16-vuotiaiden poikien SM-sarjassa. Suupparit nousi sarjassa jo toiseksi, kun se kukisti keskiviikkona kärkipään pelissä SBS Wirmon ja KeikYn yhdistelmäjoukkueen maalein 10–9 (4–3, 4–4, 2–2).

– Kolme pistettä maistuu joukkueelle. Ei se ehkä kaunista ollut, mutta voitto tuli, totesi Fosun vastuuvalmentaja Marko Ikonen.

Peli ei ollut puolustuksellisesti FoSulta parhaita, mutta hyökkäystehot kompensoivat heikkouksia.

Maalijuhlaa alusta asti

Heti avauserässä mätettiin reippaasti maaleja. FoSu meni Tuomas Suoniemen ja Veeti Niemisen osumilla 2–0-johtoon, mutta Wirmo/KeikY tuli nopeasti tasoihin.

Aapo Ryhtä vei FoSun taas johtoon, vieraat tulivat kuitenkin Niclas Grundströmin illan toisella osumalla tasan 3–3:een. Toiseen erään lähdettiin forssalaisten maalin johdossa, kun Ville Rekola osui vielä kerran.

Maaliverkot heiluivat ahkeraan myös toisessa erässä. FoSu viimesteli 20-minuuttisen aikana neljä osumaa, samoin SBS Wirmo/KeikY. Tuomas Suoniemi teki FoSun maaleista kaksi ja lisäsi illan maalisaalinsa kolmeen.

FoSu piti enemmän palloa 8–7-tilanteesta startanneessa päätöserässä, mutta nopeajalkainen vierasjoukkue iski terävästi vastaan. Peli oli tasatilanteessa 9–9 vielä 20 sekuntia ennen loppua, mutta sitten FoSu nousi terävästi. Viljami Engman tarjosi pallon Veeti Niemiselle, joka latasi huippupaikasta voittomaalin 10–9 Ilmari Anten taakse.

Tuomas Suoniemi ja Viljami Engman kokosivat pelistä neljä tehopinnaa, Veeti Nieminen teki kolme maalia. Maalilla Tuure Saarinen torjui 23 kertaa.

Tiukka tahti

FoSun pelit SM-sarjassa jatkuvat jo sunnuntaina, kun forssalaiset saavat vieraakseen Happeen Jyväskylästä.

Uusimmat

Fingerpori

comic