Urheilu Forssa

Ei ollut FPS:n perjantai: Takkiin tuli porilaisilta

Pirteä Karhu HT haki Palloseuralta pisteet Forssassa.
Miku Ronkainen pystyi ohittamaan kerran Karhu HT:n maalivahdin Veli-Matti Mäkisen. Kuva: Tapio Tuomela
Miku Ronkainen pystyi ohittamaan kerran Karhu HT:n maalivahdin Veli-Matti Mäkisen. Kuva: Tapio Tuomela

FPS ei pystynyt lähellekään parastaan perjantai-iltana Suomi-sarjassa. Alemman keskikastin Karhu HT pelasi pirteästi ja yllätti sarjakärjen maalein 3–4 (2–2, 0–1, 1–1).

Lukemissa ei ole lopulta paljon selittelemistä. Porilainen Karhu HT oli nälkäisempi ja käytti paikkansa paremmin. FPS eri saanut peliä jengoilleen oikeastaan missään vaiheessa.

– Ei ollut meidän päivä tänään. Joukkueen ajatukset olivat kyllä aivan jossain muualla kuin pelissä, harmitteli FPS:n valmentaja Asko Rantanen omiensa esitystä.

Avauserä näytti jo, mitä tuleman pitää. FPS polki kyllä hyvin, mutta syötöt karkailivat ja vedot menivät harakoille.

Karhu HT iskikin ensin, kun vapaaksi jätetty Lauri Salmi pisti riparin sisään ja vei vieraat 0–1-johtoon. Jyri Waajakoski nosti FPS:n vajaan parin minuutin kuluttua tasoihin, ja Miku Ronkainen vei Palloseuran ensimmäisen ja viimeisen kerran ottelussa johtoon.

Toiseen erään lähdettiin tasalukemissa 2–2, kun Ville-Petteri Mäkinen laukoi takakulmaan ohi FPS-vahti Joonas Laaksosen nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Toisessa erässä FPS:llä oli paljon paikkoja, mutta joukkue tuntui laukovan kuuluisalla hehtaaripyssyllä, sillä huippupaikoistakin vedettiin ohi maalin. Forssalaisten harmiksi erän ainokaisen osuman teki vierasjoukkue, kun Norbert Kovac vei porilaiset 2–3-johtoon.

Kolmannessa erässä alkoi näyttää tukalalta, sillä FPS ei tuntunut pääsevän enää kunnon tekopaikoille. Peteris Pujatsin viisiminuuttinen korkeasta mailasta kävi kalliiksi. Roope Elo laukoi ylivoimalla vieraat kahden maalin johtoon.

Jukka-Pekka Kurtelius pystyi nostamaan FPS:n maalin päähän, mutta lopun rynnistyksestä huolimatta FPS ei saanut tasoitusta aikaan.

– Viisikkopelaamisemme ei riittänyt tänään mihinkään. On ihan inhimillistä, ettei aina kulje, mutta ei tällaisia pelejä saa kaudessa kovin monta tulla. Harjoittelun kautta pitää vaan hakea homma taas raiteilleen, Asko Rantanen tuumasi.

FPS:n pelit jatkuvat ensi perjantaina Pyryä vastaan Nokialla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic