Urheilu

Ei parasta, mutta SoVo Futsal avasi silti jatkoaikavoitolla

Kaksi sarjapistettä kotiin viemisinä sekavan esityksen jälkeen.
Gezim Voca oli yksi SoVon kahden pisteen avausvoiton takuumiehistä. Kuva: Tapio Tuomela
Gezim Voca oli yksi SoVon kahden pisteen avausvoiton takuumiehistä. Kuva: Tapio Tuomela

Someron Voima Futsal väänsi melko sekavan esityksen jälkeen kaksi sarjapistettä plakkariinsa eilen Tampereella pelatusta Futsalin liigakauden avauksesta.

Ilves FS kukistui kotikentällään jatkoajan jälkeen maalein 7–5, joten myös tamperelaiset saivat pistetilinsä auki.

Kotijoukkue avasi ottelun maalitilin heti ensimmäisessä vaihdossa, kun Antti Teittisen rajapotku muutti SoVon Arber Istrefistä suuntaa ja painui yllättävästi SoVo-vahti Marko Laaksosen selän taakse.

Erikoistilanteesta syntyi myös somerolaisten kauden avausosuma ja siinäkin Istrefillä oli osuutensa: Tamperelaispuolustus kaatoi miehen rangaistusalueella ja Gezim Voca laukoi seuranneesta rangaistuspotkusta tasoituksen.

SoVo onnistui jatkossa hyödyntämään maalipaikkojaan myös suorilla hyökkäyskuvioilla, kun taas Ilveksen vaarallisuus piili loppuun asti erikoistilanteissa.

– Niissä vastustaja oli odotetun tehokas. Ilves taisi rankaista meitä neljä kertaa erikoistilanteista, SoVon manageri Jarkko Ihalainen harmitteli.

Kokenut kapteeni Juho Pettersson vei vieraat 4–2-johtoon heti toisen jakson alussa. Sen jälkeen kahdelle vierasjoukkueen pelaajalle osoitettiin punaisten korttien myötä pukuhuoneen ovea ja osittain ylivoimapelinkin turvin Ilves nousi tasalukemiin.

Eetu Kauria sai suihkukomennuksen kahden varoituksen jälkeen, Istrefi suoralla punaisella kortilla. Näin ollen Kauria on ottelukiellon vuoksi sivussa vain seuraavalta kierrokselta, mutta Istrefi joutuu huilaamaan kahden ottelun ajan.

Lopussa kentälle päässyt Teemu Lammi viimeisteli ottelun ensimmäisessä vaihdossaan SoVolle 5-4 johtomaalin, kun peliaikaa oli jäljellä runsaat kuusi minuuttia.

Vierasjoukkueen toiveet täydestä kolmen pisteen potista kuivuivat kuitenkin pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä, Juha-Pekka Torvisen laukoessa isäntien 5–5-tasoituksen.

Viiden minuutin jatkoaikaa oli jäljellä vain puolisen minuuttia, kun Mergim Bushi taiteili SoVon jälleen johtoasemaan. Sen jälkeen Ilves lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia ja Valdrin Rashica pääsi naulaamaan loppulukemat tyhjään tamperelaismaaliin.

–- Kolmen pisteen voittoa lähdimme hakemaan, joten ei tähän tulokseen ihan tyytyväinen voi olla. Kotisalin puuttuessa kauteen valmistautumisemme on jäänyt vähän puutteelliseksi ja se kyllä näkyi pelaamisessamme tänäänkin, Ihalainen totesi.

SoVon maalintekijöistä Voca (1+2), Rashica (1+2) ja Bushi (1+1) kirjauttivat nimiinsä myös syöttöpisteitä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic