Urheilu Sepang, Malesia

Kuumuus koetteli renkaita muttei nuorta miestä - Elias Seppänen viihtyi palkintopallilla Sepangin radalla

Elias Seppänen hallitsee itäisen Aasian F4-sarjaa. Kuva: Muu
Elias Seppänen hallitsee itäisen Aasian F4-sarjaa.

Tammelalainen Elias Seppänen nousi palkintopallille jokaisen lähdön jälkeen, kun Malesiassa Sepangin F1-radalla ajettiin FIA F4 South East Asia -sarjan yhdeksäs osakilpailu.

Yli 30 asteen helteessä ajettiin neljä kilpailua, joista Seppänen voitti yhden, sijoittui kaksi kertaa toiseksi ja kerran kolmanneksi.

Seppänen aloitti vahvasti ajettuaan sekä ensimmäisessä että toisessa aika-ajossa paalulle. Ensimmäisen kilpailun lähdössä hän tippui yhden sijan ja ajoi ruutulipulle toisena.

Toiseen ja kolmanteen kilpailuun lähdettiin käänteisessä lähtöjärjestyksessä. Seppänen lähti joukon perältä, mutta pääsi onnistuneiden starttien ansiosta nousemaan kärkeen heti alussa. Näin loppusijoitukset olivat toinen ja kolmas.

Viimeiseen kilpailuun Seppänen starttasi paalulta. Voittokamppailu oli toisena startanneen Lucca Allenin kanssa kovaa vääntöä loppuun asti. Seppänen pääsi kuittaamaan kuitenkin voiton itselleen.

– Viikonloppu ajettiin kuumissa olosuhteissa. Se ei suuremmin itseäni haitannut, mutta renkaiden ja teknisen puolen kanssa oli ongelmia. Niiltä ei voitu välttyä toisessa ja kolmannessa kilpailussa, mutta onneksi vauhti löytyi taas viimeiseen kisaan, kertoo Seppänen.

FIA South East Asia F4- sarjan viimeinen kilpailuviikonloppu ajetaan taas Sepangissa joulukuun puolivälissä. FL

Lue lisää Eliaksesta:

Tammelalaisella Elias Seppäsellä on lahjakkuutta nousta ensi vuosikymmenellä F1-kuljettajaksi

 

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic