Urheilu Forssa

Ella Salminen siirtyy Alusta Kotkaan PeKan mestarijoukkueeseen

Alku paikkaa menetyksen naisten Korisliigan kärkipelaajalla.
Ella Salminen siirtyy Peli-Karhuihin, jossa ex-alkulainen Minna Sten on pelannut kolme viime kautta. Kuva: Tapio Tuomela
Ella Salminen siirtyy Peli-Karhuihin, jossa ex-alkulainen Minna Sten on pelannut kolme viime kautta. Kuva: Tapio Tuomela

Alkua naisten Korisliigassa kolmena viime kautena edustanut Ella Salminen siirtyy ensi kaudeksi kolme viimeisintä naisten Suomen mestaruutta voittaneen Kotkan Peli-Karhujen joukkueeseen.

22-vuotias Salminen pelasi viime kaudella Alun aloitusviisikon sentterinä keskimäärin 25 minuuttia seitsemän pisteen ja viiden levypallon keskiarvoilla.

Tampereen Pyrinnön kasvatti on päässyt naisten maajoukkuerinkiin, mutta virallisten naisten maaotteluiden sijasta Salminen on pelannut toistaiseksi vasta naisten haastajamaajoukkueessa toissa kesän universiadeissa.

Salmisen lisäksi PeKalla on ensi kaudeksi sopimukset joukkueessa jatkavien amerikkalaisen Zykera Ricen ja Maria Jokisen sekä USA:n yliopistosarjoista palaavan Lotta Vehkaojan kanssa.

Alulla sopimuksia tekeillä

Keväällä mitalikantaan pronssilla yltäneellä Alulla ei ole manageri Jyrki Tulanderin mukaan vielä julkaistavia sopimuksia ensi kaudeksi. Muutaman runkopelaajan kanssa on kuitenkin sovittu jatkosta ja tulopuolella on tässä vaiheessa ainakin yksi naisten Korisliigan kärkipelaaja.

Alun viime kauden joukkueesta poistuu Ella Salmisen lisäksi varmuudella vain 16-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Fiia Hellsten, joka aloittaa pelit ja opiskelut HBA:ssa Mäkelänrinteen urheilulukiossa. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic