Urheilu

Elmo Laiho paransi paljon loppua kohden

Ensikertalainen sijoittui kenttäratsastuksen EM-kilpailujen kokonaiskilpailussa puolenvälin paremmalle puolen. Joukkuekilpailussa Suomi oli kuudes.
Elmo Laihon EM-kilpailut Hollannissa sujuivat nousujohteisesti. Kuva: Daniel Tarka
Elmo Laihon EM-kilpailut Hollannissa sujuivat nousujohteisesti. Kuva: Daniel Tarka

Tammelalaisen kenttäratsastaja Elmo Laihon, 16, debyytti arvokisatasolla sujui nousujohteisesti ja Laihon tiimiä miellyttävällä tavalla. Kouluratsastuksen jälkeen kisan vaativin osuus maastokoe sujui hienosti ja Laiho nousi sijalle 45. Sunnuntaina kisattu rataesteosuus sujui Laiholta pudotuksitta, 2,8 ajasta tulleen virhepisteen jälkeen Laihon lopullinen sijoitus yli 80 kilpailijan joukossa oli 39.

– Elmon rataosuus sujui todella hyvin ja hän oli paras suomalaisista. Yhtään pudotusta ei tullut, aikaylityksestä tuli virhepisteitä. Maastossa hevonen tuntui innokkaalta läpi radan ja oli Elmon kanssa koko ajan tarkkana. Yhden pysähdyksen taktiikalla mentiin, mutta teknisesti vaativimmat kohdat sujuivat helpon tuntuisesti. Sen verran jäi hampaankoloon, että pysähdys tuli radan helpoimmalle esteelle. Rata oli todella vaativa ja suoritus oli ensikertalaiselta mieletön, hehkutti Elmo Laihon tiiminjohtaja ja äiti Katariina Laiho.

Katariina Laiho muistuttaa, että Elmo oli kisojen kokemattomimpia ratsastajia ja pääsee junioriluokkaan mukaan vielä ensi vuonna.

– Osa vastustajista on ratsastanut paljon Elmoa pidempään ja heillä on 100 000 euroa kalliimpia hevosia. Kyllä meillä nyt on juhlan aika.

Elmo Laihon tiimiin kuuluvat lisäksi kotivalmentaja Linda Metsämäki, pikkuveli Anselmi, huoltopäällikkönä toimiva eno Nestori Lehtonen ja hevosenhoitaja, serkku Simeoni Lehtonen.

Jos mitään yllättävää ei satu, Elmo Laiho kisaa myös ensi vuonna samassa junioriluokassa EM-kisoissa. Tämän vuoden kärkiratsastajista useimmat siirtyvät nuorten luokkaan. Olympialaiset uransa tähtäimeksi asettaneen Laihon seuraava kilpailu saattaa olla kahden viikon kuluttua Lempäälässä ratsastettava kansainvälinen kisa.

– Tänä vuonna on kilpailtu paljon ulkomailla, joten Suomessakin olisi mukava kisata välillä. Elmon hevonen Elsa’s Isabelle eli Wendy on todella hyvässä kunnossa ja palautunut tästä kisasta hyvin. Jos kaikki näyttää hyvältä, Lempäälään mennään. Hollannissa kilpailuja oli seuraamassa tuhansia katsojia, Suomeenkin olisi kiva saada sellaista kulttuuria. Juniorien Sm-kilpailut järjestetään elokuun lopulla, Katariina Laiho kertoo.

Suomen nelihenkinen joukkue Laiho, Hedwig Wikström, Sami Siltakorpi ja Emmi Tapio sijoittui joukkuekilpailussa kuudenneksi neljäntoista maan joukossa. Suomi oli ainoa maa, joka sai kaikki ratsukkonsa maaliin maastoradalla. Henkilökohtaisen kilpailun paras suomalainen oli Wikström sijalla 20. FL

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic