Urheilu Tammela

Ensin pelataan ja sitten juhlitaan: Tarjolla hyvän mielen turnaus ja kakkukahvit

40-vuotias Tammelan Ryskeen lentopallojaosto järjestää hieman erilaisen jouluturnauksen koulukeskuksella.
Ryske pelasi pari kautta kakkossarjaa, mutta tänä vuonna rennommin Loimijokiliigaa. Paluu kakkossarjaan on mahdollista, mikäli joukkueelle löydetään hyvä valmentaja ja pelaajat saadaan sitoutumaan toimintaan. Kuva: Tapio Tuomela
Ryske pelasi pari kautta kakkossarjaa, mutta tänä vuonna rennommin Loimijokiliigaa. Paluu kakkossarjaan on mahdollista, mikäli joukkueelle löydetään hyvä valmentaja ja pelaajat saadaan sitoutumaan toimintaan. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan Ryske järjestää leppoisan ja muutenkin hieman erilaisen lentopallon jouluturnauksen sunnuntaina Tammelan koulukeskuksella. Samalla vietetään Ryskeen lentopallojaoston 40-vuotisjuhlia.

– Odotan rentoa ja mukavaa hyvän mielen turnausta, toteaa tapahtuman puuhamies Iivari Ingves Ryskeestä.

Saliin pääsee kello 15 ja pelit alkavat kello 15.30. Yhdessä Tammelan liikuntatoimen kanssa järjestettävä turnaus pelataan tavallisesta poikkeavalla systeemillä, sillä voitto ei mene joukkueelle, vaan yksittäiselle pelaajalle. Viime vuonna voiton korjasi Ryskeen edustuksen Samuli Karlsson.

Mukaan otetaan 24 pelaajaa ja joukkueita vaihdetaan jokaiseen pelattavaan erään. Koko homma ratkaistaan pelaajakohtaisilla pisteillä. Pelisysteemi takaa sen, että panosta riittää vihoviimeiseen erään saakka.

– Tärkeintä ei ole välttämättä aina pelin voittaminen, vaan se, että pitää tappiollisissa peleissä piste-eron minimaalisena, sanoo Ingves ja kertoo, että kolmelle parhaalle on luvassa yhteistyökumppanien lahjoittamat palkinnot.

Oman mausteensa turnaukseen tuo pelaajiston erilaisuus. Mukana on eri-ikäisiä ja -tasoisia pelaajia, miehiä ja naisia.

– Viime vuonna saimme täydet 24 pelaajaa mukaan, ja niin käy varmasti myös tänä vuonna. Muutama paikka on peruutusten vuoksi vielä vapaana, kertoo Ingves, johon turnauksessa pelaamisesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä iivari.ingves@gmail.com -osoitteessa.

Juhlakahvit pelien päälle

Sunnuntaina vietetään myös Tammelan Ryskeen lentopallojaoston 40-vuotisjuhlia. Pelien päälle noin kello 17.30 on luvassa kakkukahvit ja pieniä yllätyksiä.

– Olisi mukavaa, jos paikalla olisi muitakin kuin turnauksen pelaajia. Kahvia ja kakkua on tarjolla pelien jälkeen 60 ensimmäiselle, Ingves kertoo.

Ryskeen edustusjoukkue pelasi pari vuotta kakkossarjaa, mutta tällä kaudella joukkue on ottanut rennommin ja tahkonnut Loimijokiliigaa. Edustus on jonkinlaisessa välivaiheessa, konkareita on väistynyt ja nuoria tullut tilalle. Ingvesin mukaan on jopa vaikea sanoa, paljonko joukkueessa oikein on pelaajia.

– Edustuksen tilanne on nyt avoin. Tällä hetkellä joukkueella ei ole tavoitteellista kilpailutoimintaa.

On silti mahdollista, että joukkue pelaa ensi kaudella taas kakkossarjaa.

– Selvitämme keväällä mahdollisuutta palata ensi kaudeksi kakkossarjaan. Raidan Ville on opiskelujen jälkeen palaamassa kotiseudulleen ja on halukas pelaamaan Ryskeessä, Ingves sanoo.

Valmentaja hakusessa

Paluu kakkossarjaan vaatisi Ingvesin mukaan sitä, että joukkueelle löydettäisiin osaava valmentaja ja pelaajat sitoutuisivat kunnolla toimintaan.

– Meillä on potentiaalisia nuoria pelaajia, mutta heidän lajitaidoissaan on parantamisen varaa. Tarvitsemme hyvän valmentajan heitä kehittämään. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic