Urheilu Figueira Da Foz/Forssa

Epäonni ei vienyt Kalle Viipon vauhtia: Forssalaiselle kaksi kuudetta sijaa Portugalin MM-osakilpailuista

"Silloin kun pääsin ajamaan kilpaa, näytin, että vauhtia kyllä löytyy".
Forssalainen Kalle Viippo sijoittui teknisistä murheista huolimatta F1-kilpaveneiden MM-sarjassa yhdeksänneksi. Kuva: F1H2O
Forssalainen Kalle Viippo sijoittui teknisistä murheista huolimatta F1-kilpaveneiden MM-sarjassa yhdeksänneksi. Kuva: F1H2O

Forssalainen Kalle Viippo päätti F1-kilpaveneiden MM-sarjan komeaan kuudenteen sijaan sunnuntaina Figueira da Fozissa Portugalissa.

Kauden kolmannen ja samalla viimeisen MM-osakilpailun voittoon ajoi Viipon tallitoveri, Team Swedenin ruotsalainen Jonas Andersson. Andersson voitti molemmat Portugalissa viikonvaihteessa ajetut osakilpailut ja kipusi myös kauden F1-sarjan maailmanmestariksi. Hän keräsi voitoistaan 40 pistettä, yhden pinnan enemmän kuin Yhdistyneiden arabiemiirikuntien Thani Al Qemzi. Kolmas koronan typistämässä MM-sarjassa oli Gemzin maanmies Shaun Torrente.

Viippo kokosi kauden aikana kymmenen pistettä ja sijoittui MM-sarjassa yhdeksänneksi. Italian avauskisa meni pipariksi moottoririkon takia, mutta Portugalista tuli kaksi kutossijaa.

– Minulla oli jo aiemmin tiedossa, että tallilla on potentiaalia. Tämä tulos vain vahvistaa sitä, että oikeassa paikassa ollaan, Viippo kertoo Portugalista.

Team Sweden sijoittui tallien MM-sarjan yhteispisteissä Abu Dhabi Teamin jälkeen toiseksi.

Kone hajosi taas

Viippo toivoi perjantaina, että tekniikkamurheet olisi selätetty, mutta niin ei valitettavasti käynyt. Lauantain aika-ajot kauden päätösosakilpailuun jäivät häneltä puoleen kierrokseen moottorivian takia.

Viipon F1-veneeseen jouduttiin vaihtamaan viikonlopun aikana jo toisen kerran moottori, ja jäljellä oli enää vakiomoottori, jossa tehoja ja vääntöä ei ole samalla tavalla kuin kisaversiossa. Puuttuvista tehoista huolimatta Viippo nousi kisan aikana hänniltä vahvalla ajolla kuudennelle sijalle.

Taakse jäivät muun muassa suomalaiskuskit Sami Seliö ja Filip Roms. Ex-mestari Seliö ajoi sunnuntaina hyvää kisaa, mutta kaatoi sen loppupuolella veneensä kakkossijalta.

– Paljon oli tällä kaudella epäonnea. Silloin kun pääsin ajamaan kilpaa, näytin, että vauhtia kyllä löytyy, Viippo kertoo.

MM-sarjassa paras suomalainen oli viidenneksi sijoittunut Alec Weckström. Seliö oli seitsemäs.

Kärkisijat ulottuvilla

Forssalaiskuljettaja jatkaa Team Swedenissä ensi kaudella, jolloin toivottavasti ajetaan normaali MM-sarja.

– Jos voitamme tekniset murheet, pystymme ajamaan ihan kärkisijoista, Viippo kertoo ja kiittelee yhteistyökumppaneitaan tuesta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic