Urheilu Forssa/Helsinki

Feeniks Basket Forssan koristytöille SM-sarjoissa voitto ja tappio

Helmi Basket kaatui vieraissa, EBT parempi Feeniksissä.
Takapelaaja Tiia Talonen teki lauantaina U16-tytöille 7 pinnaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Takapelaaja Tiia Talonen teki lauantaina U16-tytöille 7 pinnaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Feeniks Basket Forssan tytöt ottivat voiton ja kärsivät tappion lauantain SM-sarjakierroksilla. Feeniks Basket hävisi kotisalissaan WU16-ikäluokassa, mutta WU19-sarjassa Feeniks Basket haki maukkaan voittoon pääkaupungista.

SM-sarjaa lauantaihin asti johtanut Feeniks Basket ei ollut ennen puolta päivää alkaneessa ottelussa EBT:tä vastaan parhaimmillaan. Tähän asti ilman voittoja alle 16-vuotiaiden tyttöjen mestaruussarjassa pelannut vierasjoukkue vei peliä alusta asti ja kyykytti Feeniksin tytöt lukemin 47–77 (20–39).

Feeniks Basket ei saanut missään vaiheessa ottelua puolustustaan pitämään, eikä pystynyt hyödyntämään vahvuuttaan nopeaa peliä. EBT:tä numeron tai kaksi pienempi Feeniks Basket tyytyi ratkomaan kaukaa ja antoi vieraiden hallita korin alustoja.

EBT napsikin levypallot ja nosteli ja juoksi paljon helppoja koreja. Feeniks pääsi nopeisiin hyökkäyksiin oikeastaan vasta pelin viimeisellä jaksolla, jonka se voitti pistein 16–14.

– Tiesimme, että EBT on kova joukkue. Ei sitä, tai mitään muutakaan joukkuetta tässä tasaisessa sarjassa voiteta pelailemalla. Tekemisemme ei ollut sellaista mitä haluamme, emme saaneet vauhtia päälle ja teimme vääriä ratkaisuja, totesi Feeniksin U16-tyttöjen päävalmentaja Tero Kaseva.

Feeniks Basketin tehokkain pelaaja oli Jenny Ojanen, joka heitti 12 pistettä ja napsi 8 levypalloa. Vieraista Frida Kuosmanen ylsi 22 pisteeseen.

Feeniks Basketilta puuttui riveistään jalkansa viime pelissä loukannut Maisa Tuomola. Sentteri Hilda Tammi väänsi EBT-pelin alussa nilkkaansa, mutta pystyi palaamaan vielä kentälle.

Arvokas vierasvoitto

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa Feeniks Basket oli hyvässä iskussa ja haki arvokkaat sarjapisteet Helsingistä 72–87 (31–41) -voitolla Helmi Basketista.

Feeniks Basket heitti kotijoukkuetta tarkemmin, piti pallosta paremmin huolta ja voitti vielä levypallotkin. Joukkue ohitti vierasvoitolla Helmi Basketin sarjataulukossa ja nousi kolmanneksi.

– Tämä oli hyvä voitto, ja meidän ensimmäinen vieraskentällä. Hyökkäyspelimme oli nyt maltillista ja fiksua. Saimme myös riistoja, joista pääsimme juoksemaan helppoja koreja, Feeniks Basketin U19-tyttöjen valmentaja Rami Salonen sanoi.

Fiia Hellsten heitti Feeniksille 23 pistettä. Hyvässä vireessä oli myös sentterikaksikko Anna Salo-Olivia Latva. Salo kokosi tehot 15/9 ja Latva 11/9.

Uusimmat

Fingerpori

comic