Urheilu Forssa/Espoo

Feeniks Basket kahmaisi seitsemän mitalia Espoon jättiturnauksessa

Feeniks Basket sijoittui hopealle 2002/03-syntyneiden poikien Kilpasarjassa.
Feeniks Basket sijoittui hopealle 2002/03-syntyneiden poikien Kilpasarjassa.

Feeniks Basket Forssa teki hyvää jälkeä 21. kansainvälisessä Tallink-turnauksessa Espoossa. Forssalaisseura lähetti turnaukseen yhdeksän joukkuetta, joista peräti seitsemän ylsi mitaleille tässä Suomen suurimmassa junioreille tarkoitetussa koristurnauksessa.

Feeniksin joukkueista kultaa voittivat 2006-syntyneet tytöt Fun-sarjassa ja 2008-syntyneet tytöt Fun-sarjassa. Hopeaa Espoossa nappasivat 2002/03-syntyneet pojat Kilpasarjassa, pojat 2010-syntyneiden sarjassa ja 2007-syntyneet tytöt Kutsusarjassa.

Pronssille ylsivät 2005-syntyneet tytöt Kutsusarjassa ja tytöt 2008-syntyneiden sarjassa.

– Onhan tämä ihan huikeaa menestystä, kun mietitään tätä meidän kaupunkia ja sen kokoa. Voi olla, että joskus aiemminkin on mennyt näin hyvin, mutta kyllä tämä tuntuu nyt tosi hienolta, toteaa Feeniks Basketin A-poikia ja FoKoPon edustusjoukkuetta valmentava Antti Juotsimo.

Kovat pelit jatkuvat

Joutsimo valmensi Feeniks Basketin pojat hopealle 2002/03-syntyneiden Kilpasarjassa. Feeniks Basket löi turnauksessa PuHun, Rauma Basketin, Hongan ja MuKin, mutta loppuottelussa Ura Basket oli parempi pistein 79–50.

– Olen iloinen sijoituksesta ja ylpeä pojista. Olen erityisen tyytyväinen siihen, millaisia heittopaikkoja joukkue haki ja miten se käytti ne paikat. Myös ajatus tekemisestä toimi tosi hyvin, Joutsimo sanoo.

Feeniks Basketin 19-vuotiaiden poikien seuraava tärkeämpi koitos on edessä 19.–20. syyskuuta, kun se osallistuu Feeniksissä pelattavaan SM-karsinnan ensimmäiseen vaiheeseen. Lähellä oli, ettei Feeniks Basket päässyt suoraan karsinnan toiseen osaan, johon kelpuutettiin rankingin 14 parasta joukkuetta. Feeniks oli rankingissa juuri 15. sijalla.

Forssassa pelattavaan karsintaturnaukseen osallistuu Feeniks Basketin lisäksi Honka 2 ja Pyrintö 2. Turnauksen kaksi parasta joukkuetta jatkavat 3.–4. lokakuuta pelattavaan toiseen karsintavaiheeseen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic