Urheilu Forssa

Feeniks Basketin tytöt eivät jyrää eurokentillä koolla, vaan luottavat vauhtiin ja ärhäkkyyteen

Feeniks Basket hakee kovuutta kansainvälisistä EGBL-liigan otteluista. Takana on onnistunut Latvian-turnaus, viikonloppuna pelataan Liettuassa.
Valmiina eurokentille. Feeniks Basketin EGBL-joukkueeseen kuuluva Rebekka Rautio pistää palloa pussiin harjoituksissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Valmiina eurokentille. Feeniks Basketin EGBL-joukkueeseen kuuluva Rebekka Rautio pistää palloa pussiin harjoituksissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Feeniks Basketin U15-tytöillä riittää ohjelmaa. Joukkue pelaa oman ikäluokkansa SM-sarjaa ja osa pelaajista on mukana myös vuotta vanhempien SM-sarjassa.

Tämän lisäksi iso osa tytöistä pelaa Feeniks Basketin ryhmässä, joka osallistuu alle 15-vuotiaiden sarjassa European Girls Basketball Leagueen eli EGBL-liigaan.

Neljällä tytöllä on kokemusta EGBL:stä kokoomajoukkue West Coast All Starsin riveistä, mutta tälle kaudelle liigaan päätettiin lähteä ihan omalla Feeniks Basketin ryhmällä. Europeleistä haetaan kehittäviä, kovia kamppailuja. Sarjan taso on korkea.

– Uskomme, että täältä hankittu kokemus ja kovuus ovat jatkossa eduksi esimerkiksi kevään kotimaan ratkaisupeleissä, näkee joukkueen valmentaja Tero Kaseva.

EGBL:n U15-sarjassa pelaa 16 joukkuetta. Suomen lisäksi joukkueita on muun muassa Virosta, Venäjältä, Latviasta ja Tshekistä.

Takana on marraskuussa pelattu Latvian-turnaus, jossa Feeniks Basket voitti viidestä pelaamastaan ottelusta kolme.

– Olen oikein tyytyväinen ensimmäiseen turnaukseen. Voitimme kolme peliä, ja ne kaksi mitkä hävisimme, olisivat olleet voitettavissa hieman paremmalla viimeistelyllä.

Viikonloppuna joukkue pelaa Liettuassa sarjan toisen turnauksen. Taso on vielä kovempi kuin ensimmäisessä. Vastassa on muun muassa kivikovia venäläisjoukkueita, Viron maajoukkuepelureita vilisevä Audentes ja valkovenäläisjoukkue.

– Jokainen voitto tässä turnauksessa on meille plussaa, Kaseva muotoilee.

Feeniks Basketilla taitava ja vauhdikas ryhmä, mutta fysiikassa se jää isommista jälkeen. Myös tuomarilinja on eurokentillä sallivampi, mikä vaatii totuttelua forssalaisilta.

– Viime turnauksessa meillä oli vastassa joukkue, jolla oli seitsemän yli 180-senttistä pelaajaa. Meillä ei sellaista ole yhtään.

Mutta ei Feeniks Basket ole aseeton eurokentillä.

– Me olemme ärhäkkä ja nopea joukkue, sillä pistämme vastustajat ahtaalle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic