Urheilu Forssa

FJK ja SoVo solmivat farmisopimuksen

FJK:n kokoonpano täydentyy somerolaispelaajilla.
FJK ja SoVo pelasivat viime keväänä harjoitusottelun ennen sarjakauden alkua. Kuva: Tapio Tuomela
FJK ja SoVo pelasivat viime keväänä harjoitusottelun ennen sarjakauden alkua. Kuva: Tapio Tuomela

Jalkapallon Kolmosessa jatkava Forssan Jalkapalloklubi saa kokoonpanoonsa täydennystä Somerolta.

FJK ja Someron Voima solmivat joskus alkavalle kaudelle sopimuksen, jonka myötä SoVo toimii FJK:n farmijoukkueena.

SoVo luopui joulukuussa paikastaan Kolmosessa. FJK:kin säilytti sarjapaikkansa, vaikka jäi edelliskauden tapaan Tampereen piirin sarjataulukossa putoamisviivan alle.

SoVon luopumisen jälkeen näytti siltä, ettei Somerolla pelata tänä vuonna miesten pelejä. Tämän vuoden puolella SoVon jalkapallojaosto päätti kuitenkin ilmoittaa joukkueen Länsi-Suomen Kutosen lohkoon.

SoVon luovuttua näytti myös siltä, ettei hajonneesta somerolaisjoukkueesta liikene pelaajia FJK:lle, sillä SoVo kokosi viime kaudellakin miehistönsä käytännössä kokonaan pitkin Etelä-Suomea ja etenkin pääkaupunkiseudulla asuvista pelureista.

Tulokkaat sivussa viime kauden SoVosta

Nyt FJK sai kuitenkin miehistöönsä neljä somerolaispelaajaa, jotka täydentävät forssalaisjoukkuetta tarpeen tullen.

Tulokkaat eivät ole varsinaisesti SoVon viime kauden Kolmosen edustuspelaajia. Tulokkaista kokenein, FJK:ssa aiemminkin pelannut Tomi Heinämaa piipahti viime kaudella SoVossa kolmessa pelissä.

Parikymppisten kolmikosta maalivahti Verneri Salomaa on torjunut Salon Wilppaan maalilla. Kenttäpelaajista Atte Henttinen pääsi viime kaudella kerran SoVon kokoonpanoon. Toinen kenttäpelaaja on Kasperi Laine.

– Olen ollut 15 vuotta mukana Forssan ja Someron jalkapallossa ja seurojen yhteistyö on ollut todella hankalaa. Nyt kaikki sujui helposti ja saimme aikaan molempia seuroja palvelevan sopimuksen tulevalle kaudelle. Liiton suunnalta tuli pieniä mutkia, mutta niihinkin saatiin lopulta selvyys ja sopimus saatiin maaliin, kertoo FJK:n joukkueenjohtaja Janne Eerikäinen.

Kun FJK:n viime kauden pelaajista Vesa-Pekka Valtonen, Konsta Laajalehto, Kuisma Rödi ja Eetu Sarvi liittyivät viimeisimpinä mukaan, on FJK:lla nyt 23 pelaajan kokoonpano.

Merkittävä palaaja on kahdessa FJK:n pelissä viime kaudella esiintynyt somerolainen Ville Oksanen, joka ottaa haltuunsa keskuspuolustajan ison ruudun.

FJK:ssa toivotaan myös Mikko Matinaron palaavan miehistöön ja odotetaan edelliskausien maalitykin Jere Rauhansalon paluuta Australiasta loppukesällä.

Pelien piti alkaa lauantaina

FJK:n piti aloittaa uuden kauden pelit viime lauantaina Tampereella alueellisen Regional cupin ottelulla Ilves-Kissoja vastaan. Peli kuitenkin peruuntui koronaviruksen hyökyaallossa. Myös FJK:n seuraavat harjoituspelit tällä viikolla Salossa Wilpasta vastaan ja ensi viikolla Porissa Toejoen Veikkoja vastaan on peruttu, kuten pahimmillaan iso osa sarjakaudestakin.

– Sarjaohjelman mukaan kautemme alkaisi huhtikuun 18. päivä, mutta ei se kyllä silloin ala. Tällä hetkellä joukkue on totaalisessa harjoittelukiellossa ja liitosta odotetaan uusia ohjeita tämän kuun loppuun mennessä. Sarjan alku voi pitkittyä kesään ja voi olla, että sarjasta esimerkiksi pelataan vain syyskierroksen yksitoista peliä. Silloin yksittäisten pelien merkitys kasvaisi melkoisesti, Eerikäinen aprikoi.

FJK:n kokoonpano:

Maalivahdit: Niko Rikkilä, Viljami Järvinen, Verneri Salomaa.

Kenttäpelaajat: Manu Kuisma, Janne Eerikäinen, Topi Kuisma, Esapekka Jaakkola, Asadullah Hashim, Ville Oksanen, Miika Murtolahti, Santeri Ketola, Simojussi Suonpää, Matias Mero, Iiro Lintula, Jarno Hankaniemi, Kuisma Ryödi, Konsta Laajalehto, Juuso Jämsä, Vesa-Pekka Valtonen, Atte Henttinen, Kasperi Laine, Eetu Sarvi, Tomi Heinämaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic