Urheilu Forssa

FJK säilytti paikkansa jalkapallon Kolmosessa

Tampereen piiri vaihtuu Läntiseksi alueeksi, mutta vastustajat entisellään.
Manu Kuisma oli viime kaudella 12 osumalla FJK:n ylivoimaisesti paras maalintekijä, kun seuraavaksi parhaat tekivät kolme maalia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Manu Kuisma oli viime kaudella 12 osumalla FJK:n ylivoimaisesti paras maalintekijä, kun seuraavaksi parhaat tekivät kolme maalia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Jalkapalloklubin paikka ensi kauden Kolmosessa varmistui vihdoin tällä viikolla, kun Palloliiton uuden Läntisen alueen joukkueet Kolmoseen julkaistiin.

FJK jäi Tampereen piirin Kolmosessa kuluneella kaudella putoamisviivan alle kolmanneksi viimeiseksi, mutta 12 joukkueen lohkosta putosi lopulta vain jumboksi jäänyt PP-70.

Palloliiton organisaatiouudistuksessa piirit katoavat ja tilalle tulevat Etelän, Lännen, Idän ja Pohjoisen alueet. Läntinen alue muodostuu Tampereen, Länsi-Suomen, Vaasan ja Keski-Pohjanmaan piireistä eli joukkueita on Ahvenanmaalta Kokkolaan.

Läntisen alueen Kolmoseen tulee 37 joukkuetta. Lohkojakoa ei vielä julkistettu, mutta Läntinen alue jakaantuu kolmeen lähialueeseen, joista jokainen saa oman Kolmosen lohkonsa.

B-lohko muodostuu viime kauden Tampereen piirin joukkueista. Lohkossa vaihtunee vain kaksi joukkuetta, kun Tampereen United putosi Kakkosesta sinne nousseen Hämeenlinnan Jalkapalloseuran tilalle ja Neloseen pudonneen PP-70:n paikan ottaa sieltä noussut Tervakosken Pato.

Someron Voima on jatkamassa Kolmosta Länsi-Suomen A-lohkossa.

Vanha runko koossa

FJK jatkaa ensi kaudella pitkälti tämänvuotisella rungolla.

– Meillä on jo koossa parinkymmenen pelaajan rinki, jossa ovat mukana viime kauden runkopelaajat. Tavoitteena on hankkia pari täsmähankintaa tuomaan leveyttä puolustukseen ja hyökkäykseen, kertoo FJK:n puheenjohtaja Janne Eerikäinen.

Uudeksi vahvistukseksi voi nimittää SoVon kasvattia Ville Oksasta, joka pelasi kuluneena kautena FJK:ssa vain kaksi peliä, mutta saattaa olla ensi kaudella säännöllisemmin mukana.

Mieluisa vahvistus on FJK:n edelliskausien maalitykki Jere Rauhansalo, mutta Australiassa hotellinjohtamista opiskeleva peluri palaa Suomeen vasta syyskuussa, joten hänen varaansa ei FJK voi maalintekovastuuta langettaa.

Lisää sitoutumista

FJK:n kokoonpanossa kävi vaikeana viime kautena kaikkiaan 28 pelaajaa, mutta silti vaihtopenkki oli etenkin muutamissa loppukauden peleissä lähes tyhjä.

– Isona tavoitteena on nostaa pelaajien sitoutumisastetta. Koetamme karsia vapaamatkustajat pois joukkueesta, Eerikäinen korostaa. FL

Lue lisää: Putoamisviiva ei ole vieläkään giljotiini FJK:lle

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic