Urheilu Forssa

FJK:lla lauantaina voiton paikka Loisketta vastaan: Forssalaisten pistetili vielä avaamatta Kolmosessa

Puolustukseen tarkkuutta, hyökkäykseen tehoja.
FJK pyrkii löytämään kuviot, jolla sijoitus saadaan sarjataulukossa nousuun. Kuva: Lassi Puhtimäki
FJK pyrkii löytämään kuviot, jolla sijoitus saadaan sarjataulukossa nousuun. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kolmella tappiolla Kolmosen aloittanut FJK on tiukassa paikassa. Sarja ei ole tällä kauden pituudella pilattu, joten pistetili pitäisi saada auki.

Jalkapalloklubilla on mahdollisuus ottaa lauantaina sarjakauden avausvoittonsa, kun forssalaisjoukkueen vieraaksi saapuu tuttu kilpakumppani Sääksjärven Loiske. Vastus ei ole helpoimmasta päästä, sillä yleensä tasapaksusti pelaava Loiske on aloittanut kauden terävästi. Lempääläisseura on voittanut kaikki kolme peliään ja on lohkon kakkosena edellään vain ottelun enemmän pelannut Ilves-Kissat Tampereelta.

– Loiske on yllättänyt kauden alussa yhden jos toisenkin. Joukkue on ollut aina kova, yhtenäinen sakki, ja nyt siellä on muutama uusi palaaja, jotka ovat ilmeisesti vahvistuksia joukkueeseen. Jos keskitason porukkaan tulee muutama hyvä pelaaja, siitä tulee äkkiä kova sakki, toteaa FJK:n valmentaja Miika Murtolahti.

Loiske on voittanut kesäkuussa alkaneessa Kolmosessa ACEn, PS-44:n ja JanPan, kun FJK on hävinnyt NoPSille, Padolle ja Ilves-Kissoille. Murtolahden mukaan Loiske on kaadettavissa lauantaina.

– Loiske on hyvä porukka, mutta jos materiaalin laatua verrataan, emme jää jalkoihin. Leveyttä heiltä voi löytyä enemmän.

Parantamisen varaa

FJK:lla on kauden alussa vuotanut puolustus, eikä hyökkäys ole ollut tarvitun tehokasta.

– Meidän pitää pystyä organisoimaan paremmin puolustusta etenkin rangaistusalueella ja voittaa tilanteita. Keskityksissä ja kamppailuissa on oltava vahvempia, sanoo Murtolahti.

Murtolahti itse ei pysty enää tällä kaudella avittamaan puolustusta, sillä polvet eivät enää kestä pelaamista.

Hyökkäyksiin joukkue tarvitsee lisää terävyyttä.

– Me olemme pystyneet luomaan tavallisen määrän paikkoja, nyt pitää vain pistää palloa pussiin. Uskon, että hanat aukeavat, kun saamme muutaman onnistumisen.

Uskoa riittää

Lohkon ainoa nollakerholainen uskoo sijoituksen vielä paranevan.

– Turha pistää päätä pensaaseen. Kaikki ovat pettyneitä, mutta ei sitä kannata surkutella. Lähdemme täysillä joka peliin ja haluamme nousta sarjataulukossa. FL

Luitko tämän: FJK aloitti hyvin mutta väsähti Kolmosen kotiavauksessaan

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic