Urheilu Forssa

FJK:lle kuuden pisteen tappio tärkeässä putoamiskamppailussa

Kotijoukkue nousi vajaamiehisenä kahden maalin takaa tasoihin, mutta TKT vei tärkeät pisteet.
Ivo Dankov puski FJK:n tasoitusmaalin avausjaksolla, mutta kotijoukkue jäi tärkeässä kamppailussa pisteittä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ivo Dankov puski FJK:n tasoitusmaalin avausjaksolla, mutta kotijoukkue jäi tärkeässä kamppailussa pisteittä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Jalkapalloklubi kärsi todella kirvelevän tappion urheilukentällä pelatussa Kolmosen Tampereen piirin ottelussa TKT:ta vastaan. Putoamisviivan alla oleva TKT vei viivan päällä ensimmäisenä olevalta kotijoukkueelta tärkeät pisteet maalein 2-3.

Ottelu alkoi FJK:n kannalta murheellisesti. Puolustus sössi pallon vieraiden Kalle Sintoselle, joka ohitti maalivahti Viljami Järvisen ja laittoi pallon tyhjään maaliin vain kuuden minuutin pelaamisen jälkeen.

Lisää lunta tupaan tuli superhelteestä huolimatta runsaan 20 minuutin kohdalla. FJK:n Eetu Sarvi ajettiin rangaistusalueella tapahtuneen rikkeen seurauksena kentältä ja tästä seuranneen rangaistuspotkun Antti Niininen ampui varmasti yläkulmaan.

FJK ei tästä lannistunut. Kotijoukkue rakenteli hienon hyökkäyksen ja kaksikko Santeri Ketola-Ivo Dankov järjesti Manu Kuismalle paikan pistää pallo tyhjään maaliin. Osuma oli Kuismalle kauden kuudes.

Kotijoukkue sai kavennusmaalista hengen päälle eikä aikaakaan, kun Dankov puski Janne Eerikäisen antaman kulmapotkun vieraiden verkkoon. Maali oli tällä kertaa avauksessa olleelle Dankoville noin miljoonas FJK:n paidassa.

Toisella jaksolla meno kentällä tasaantui. Vajaan tunnin kohdalla TKT meni jälleen johtoon, kun Nestori Kilpi ohitti kakkospallolla Järvisen. Enempää maaleja ei jaksolla nähty.

FJK on edelleen säilyjän paikalla 11 pisteellä. Tilanne kuitenkin kiristyi huomattavasti, sillä TKT nousi kahden pisteen päähän, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. JanPa voitti jumbokamppailussa perjantaina PP-70:n ja nousi voitollaan kahdeksaan pisteeseen, sekin yhden ottelun FJK:ta enemmän pelanneena.

FJK:n päävalmentaja Ismo Suontausta totesi, että lähtökohdat peliin olivat hankalat, koska useita avainpelaajia oli eri syistä johtuen poissa, eikä vaihtopenkille meinannut löytyä edes muutamaa pelaajaa.

– Oli meillä hyvät hetkemme ja olisimme voineet voittaakin. Hallitsimme hetken alivoimalla, mutta tällä kelillä jalat ja liike loppuivat, Suontausta sanoi.

Suomalaisessa jalkapallossa on tapana huilailla paras peliaika eli heinäkuu. FJK:lla ei ollut peliäkään kolmeen viikkoon, mutta elokuussa niitä on peräti kuusi. Ensi torstaina FJK kohtaa ACE:n, seuraavalla viikolla vastassa ovat NoPS ja PS-44, joten huiliaikaa ei paljon jää.

– Seuraaviin peleihin saadaan jo pelaajia takaisin, ja usko sarjapaikan säilyttämiseen on vahva, Suontausta kertoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic