Urheilu

FJK:n 08-joukkue voittamaton Helsinki cupissa

Kuudesta ottelusta saaliina kuusi voittoa.
FJK:n 08-juniorit jaksoivat vielä harjoitella lauantaina, vaikka takana oli tiukka viikko Helsinki cupissa. Kuva: Tapio Tuomela
FJK:n 08-juniorit jaksoivat vielä harjoitella lauantaina, vaikka takana oli tiukka viikko Helsinki cupissa. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Jalkapalloklubin 2008 syntyneiden joukkue kävi näyttämässä pelitaitojaan tällä viikolla pelatussa Helsinki cupissa. FJK pelasi turnauksessa harrastesarjassa kuusi peliä ja voitti ne kaikki. Jalkoihin jäivät muun muassa suurseurojen HJK:n ja Hongan joukkueet.

– Oltiin ensimmäistä kertaa mukana Helsinki cupissa ja ajateltiin, että mennään mittaamaan tasoamme harrastesarjaan. Pelit olivat kyllä tiukkoja. Ei meillä sen kummempia tavoitteita ollut, kunhan lähdettiin viettämään aikaa yhdessä ja pitämään hauskaa, voitot tulivat sitten bonuksena. Ehkä ensi vuonna voidaan mennä mukaan yleissarjaan, kertoo joukkueen huoltaja ja turvausvastaava Jaana Paasikangas.

Helsinki cupissa FJK voitti Espoon Pallon joukkueen 4-2, Hongan 2-0, Keimolan Kaiun 4-0, HJK:n 5-1 ja HIFK:n 4-0. A-lohkon voittajana FJk kohtasi B-lohkon voittaja Viikiingit, jonka forssalaisjoukkue voitti maalein 3-1.

– Harrastesarjassa oli kaikkiaan seitsemän lohkoa, mutta tuon enempää ei pelejä pelattu. Harmi, olisi ollut kiva jatkaa, Paasikangas sanoo.

FJK:n joukkueessa pelaa kaikkiaan yli 20 poikaa ja yksi tyttö. Osa on pelannut jo esikouluiästä alkaen eli 5-6 vuotta, mutta lähes kymmenkunta lasta aloitti pelaamiseen vasta tänä keväänä.

– Kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. Vaikka meillä on taitavia yksilöitä, meillä on tosi hyvä joukkuehenki ja kaikki pelaavat joukkueelle. Ne olivat suuri syy siihen, miksi menestyimme noin hyvin Helsinki cupissa, Paasikangas toteaa.

FJK pelaa kahdella joukkueella Tampereen piirissä, toinen joukkue liigaa ja toinen divaria. Molemmat joukkueet ovat menestyneet mukavasti, liigajoukkue nousi syksyksi astetta kovempaan sarjaan.

– Nyt huilataan hetki, mutta kohta jatkuvat harjoitukset ja seuraavat pelit pelataan 30. heinäkuuta, Paasikangas kertoo. FL

FJK:n joukkue

Demiri Luan

Paasikangas Eemeli

Varha Miikka

Mattila Veeti

Salmi Atte

Lehtimäki Jose

Lahtinen Leevi

Eskola Tuomas

Nieminen Markus

Tapio Justas

Al-Musayyibavi Humam

Ayad Tabarek

Eskola Aapo

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic