Urheilu Forssa

FJK:n ja KJS:n yhdistelmäjoukkue kohtaa HJK:n ja muut suurseurat

Karkkilan Jalkapalloseuran kanssa koottu 2007 syntyneiden yhdistelmäjoukkue nousi elokuussa alkavaan ikäluokan pääsarjaan.
FJK:n ja KJS:n yhdistelmäjoukkue aloittaa pelit Etelä-Länsi-liigassa 7. elokuuta vierasottelulla Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan. Kuva: Tapio Tuomela
FJK:n ja KJS:n yhdistelmäjoukkue aloittaa pelit Etelä-Länsi-liigassa 7. elokuuta vierasottelulla Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Jalkapalloklubin ja Karkkilan Jalkapalloseuran vuonna 2007 syntyneiden yhdistelmäjoukkue teki tempun, johon mikään muu forssalaisseura ei aiemmin ole yltänyt: Joukkue selvitti tiensä alueliigasta 12 joukkueen Etelä-Länsi-liigaan, joka on ikäluokan kovin mahdollinen sarjataso.

Nimet HJK, FC Honka, Ilves, IFK Mariehamn, TPS ja FC Inter muun muassa kertovat, että FJK pelaa jalkapalloa todellakin huipulla.

– Meidän menestyksemme yksi syy on tasaisuus. Kun esimerkiksi TPS:llä ja IFK Mariehamnilla yksi pelaaja tekee ison osan maaleista, meillä ne jakautuvat tasaisesti joukkueen kesken. Meillä on myös hyvä yhteishenki ja loistava maalivahti, forssalainen Nio Nummi, kehuu yhdistelmäjoukkuetta yhdessä Vesa Mäkilän kanssa valmentava Rauli Ranta.

FJK ja KJS päättivät vuosi sitten lyödä hynttyyt yhteen ja perustaa yhdistelmäjoukkueen 07-syntyneiden ikäluokkaan. Pelaajat ovat jakaantuneet noin puoliksi karkkilalaisten ja forssalaisten osalta. FJK/YJ osallistui Länsi-Suomen alueliigakarsintaan, selvitti tiensä alueliigaan ja sieltä Etelä-Länsi-liigaan.

– Lähdettiin hakemaan kilpatason pelejä yhdellä tavoitteellisella ryhmällä. Jos kumpikin olisi jatkanut omalla joukkueella, tuskin olisi päästy edes alueliigaan, Ranta perustelee yhdistämistä.

FJK:n junnut pelaavat etelä-länsi-liigan lisäksi myös FJK:n 07- ja 06-syntyneiden riveissä, joten pelejä tulee melkoinen määrä. Silti joukkueessa kannustetaan poikia harrastamaan muitakin lajeja. Yhdistelmäjoukkueen pelaajat harrastavatkin jalkapallon lisäksi muun muassa lentopallo, jääkiekkoa, yleisurheilua ja nyrkkeilyä.

Etelä-Länsi-liigaan osallistuu 12 joukkuetta. Näistä 8 parasta saa suoraan paikan kauden 2020 P13 Etelä-Länsi -liigan kevätkierrokselle. Neljä viimeistä joutuu karsimaan paikastaan alueliigan parhaiden joukkueiden kanssa.

– Säilyminen on ensimmäinen tavoitteemme ja tietenkin pelaajien kehittyminen. Emme lähde jotain HJK:ta vastaan vain puolustamaan, vaan pelaamaan omaa peliämme, Ranta sanoo.

Jo 12-vuotiaissa peli on tällä tasolla hyvinkin taktista. Kahdeksalla kahdeksaa vastaan pelatessakin on alemmat ja ylemmät keskikenttimiehet, prässit sekä porrastukset on mietitty tarkkaan. Rannan mukaan peli näyttää ajoittain ihan aikuisten peliltä.

Yhdistelmäjoukkue osallistuu myös tällä viikolla pelattavan Helsinki cupiin, joka alkoi maanantaina. Rannan mukaan mukana ollaan kevyellä mielellä ja pelaajia kokeillaan eri pelipaikoilla. FJK/YJ kohtasi myös Etelä-Länsi-liigassa vastaan tulevan FC Espoon. joka oli parempi maalein 3-0. Toisessa pelissä FJK hävisi Käpylän Pallolle maalein 5-3. FL

FJK:n ja KJS:n yhdistelmäjoukkue Etelä-Länsi-liigassa

Joukkue:

Aleksi Pikkuhookana

Anton Savolainen

Antti Ranta

Eetu Kääriäinen

Emil Mäkilä

Justus Orelma

Konsta Hietamies

Lauri Lith

Miro Rantanen

Nio Nummi

Riku Tamminen

Samuel Syrjänen

Ville Tuominen

Jeremi Virtanen.

Joukkueenjohtajat:

Kirsi Tamminen, Miia Rantanen.

Valmentajat:

Rauli Ranta, Vesa Mäkilä.

Fysiikkavalmentaja:

Joni Virtanen.

Uusimmat