Urheilu Forssa

FJK:n korpivaellus jatkuu – Putoaminen Neloseen on hyvin lähellä

Janakkalan Pallo haki pisteet Forssan urheilukentältä.
Manu Kuisma esiintyi ajoittain pirteästi, mutta maaleja hänkään ei onnistunut tekemään. Kuva: Lassi Puhtimäki
Manu Kuisma esiintyi ajoittain pirteästi, mutta maaleja hänkään ei onnistunut tekemään. Kuva: Lassi Puhtimäki

FJK ei saanut voittotiliään auki jalkapallon Kolmosen läntisen alueen lohkossa kauden yhdeksännessä pelissäänkään. Pienet mahdollisuudet yläsarjaan vielä omaa Janakkalan Pallo haki pisteet selvin numeroin.

FJK:lla on koossa nyt kahden tasapelin myötä kaksi pistettä ja joukkue on selvästi lohkon viimeisenä. Varmaa on, että forssalaiset pelaavat 7. syyskuuta alkavassa alasarjassa, johon joutuu kuusi lohkon huonointa joukkuetta.

Erittäin todennäköistä näillä peliesityksillä myös on, että FJK putoaa sarjasta. Alkusarjan pisteet nimittäin tulevat mukaan alasarjaan, jonka neljä huonointa joukkuetta putoaa suoraan Neloseen. FJK:n sarjapaikan voi siis pelastaa vain peliesitysten selkeä paraneminen tai se, ettei lohkosta putoa tänäkään vuonna joukkueita Neloseen.

Maalinteon aloitti vieraiden Eero Lamberg yhdeksän minuutin pelaamisen jälkeen. Janakkalalaiset tekivät ensimmäisen puoliajan aikana vielä kaksi maalia. Verkkoa onnistuivat heiluttamaan Harri Suhonen ja Tommi Ijäs.

Toista puoliaikaa pelattiin pitkään maaleitta, kunnes muutama minuutti ennen loppua Eero Lamberg teki päivän toisen maalinsa. Näin loppulukemat kirjattiin vieraille 4-0.

FJK:n päävalmentaja Miika Murtolahti harmitteli, että sama trendi jatkui kuin niin monesti aiemminkin tällä kaudella.

– Möhlitään aina jotain itse ja annetaan vastustajalle mahdollisuus tehdä maaleja. Itse ollaan paikoissa uskomattoman tehottomia. Tulos kertoo totuuden, mutta oli meillä pelin alkupuolella yhtä hyviä maalipaikkoja. Ennenkin on ollut kurjia jaksoja, mutta emme saa edes onnella maaleja. En ole tällaista aiemmin nähnyt, Murtolahti ihmetteli.

Koko kausi on ollut päävalmentajalle iso pettymys. Murtolahti myöntää, että sarjatilanne on huono, eikä jatkokaan hyvältä näytä.

– Pelaajia on lähdössä kouluun eri puolelle Suomea ja muutama tärkeä pelaaja on loukkaantuneena. Tilanne on todella haastava ja kurja. Jos et pysty harjoittelemaan, et pysty pelaamaankaan. Viime viikkojen toimintamme taso on kaikkea muuta kuin Kolmosen tasoa, Murtolahti myönsi.

Alkusarjaa on jäljellä kahden ottelun verran. Ensi torstaina FJK matkustaa TP-T:n vieraaksi Tampereelle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic