Urheilu Forssa

FJK:n resepti voittoja kohti: Lisää maaleja ja tarkempaa puolustusta

FJK:n uusi päävalmentaja Miika Murtolahti ei lupaa ihmeitä, mutta jotain on vielä tehtävissä.
Manu Kuisma on seitsemällä maalillaan ollut FJK:n ykköstykki kuluvalla kaudella. Kuva: Lassi Puhtimäki
Manu Kuisma on seitsemällä maalillaan ollut FJK:n ykköstykki kuluvalla kaudella. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tappioputkeen Kolmosessa ajautunut Forssan Jalkapalloklubi yrittää nousta putoamisviivan yläpuolelle. Päävalmentajaksi Ismo Suontaustan tilalle viikonloppuna tullut Miika Murtolahti kuitenkin tietää, ettei tässä vaiheessa kautta tehdä enää ihmeitä.

Kierroksia on takana 15, FJK:lla on edessä vielä 7 ottelua. Pisteitä joukkueella 11.

– Joukkueen tilanne ei ole ainakaan helppo, se on selvä. Toisaalta pelejä on vielä jäljellä, joten kaikki on omissa käsissä, kertoo Murtolahti, jonka tukena valmennuksessa toimivat Janne Eerikäinen, Teijo Järvinen, Pekka Viippo ja Jani Ketola.

Aiemminkin FJK:tä luotsannut Murtolahti päätti tarttua valmennushaasteeseen, kun kotoa tuli vihreää valoa. 33-vuotias Murtolahti on tällä kaudella pelannut joukkueen puolustuksessa.

– Ei tässä ihmeitä voi taikoa. Kauden peleistä suurin osa on takana ja pelaajisto on se mikä on. Toivon tuovani lisäarvoa joukkueen henkiselle puolelle. Ja aina on tietysti joitain juttuja, joita pystyy viilaamaan, Murtolahti lisää.

Ne viilattavat kohteet ovat selvillä. Molemmissa päissä kenttää on pystyttävä parempaan kuin tähän asti, jos FJK mielii säilyttää sarjapaikkansa.

– Ei tarvitse olla asiantuntija huomatakseen, mikä meillä mättää. Edellisessä pelissä Nokialla meille tehtiin seitsemän maalia, ja itse teimme tasan nolla. Ja lauantaina valmennusvaihdoksen jälkeen kotipelissä teimme yhden ja vastustaja viisi maalia.

Pelitapaa ei pystytä elokuun puolivälin paikkeilla enää muuttamaan, mutta virheitä voi yrittää karsia. Murtolahti kaipaa alakertaan lisää huolellisuutta ja rauhallisuutta.

– Virheiden määrää – niin henkilökohtaisten kuin kollektiivisten – pitää pystyä karsimaan.

Lisäksi vastustajan maalilla täytyy löytää tehoja. Paikoista pitää tehdä enemmän maaleja kuin tähän asti.

– Vanhan kliseen mukaan niin kauan kuin pääsee paikoille, ei tarvitse olla huolissaan. Viime pelissä meillä oli jo tarpeeksi maalintekopaikkoja, mutta viimeistely oli heikkoa.

Murtolahden mukaan joukkueen hyökkäyspeli paranee, mikäli puolustusta saadaan tilkittyä.

– Mitä paremmin puolustat, sen paremmin hyökkäät. Nämä menevät käsi kädessä.

FJK on kärsinyt kauden aikana loukkaantumisista ja pelaajien poissaoloista pelikieltojen ja esimerkiksi varusmiespalvelun takia.

– Ei tilanne yleensä helpotu kauden edetessä. Veitsenterällä mennään, Murtolahti kertoo, mutta toteaa samalla FJK:n tutkailevan mahdollisuutta 1–2 pelaajan saamisesta loppukaudeksi joukkueen riveihin.

FJK jatkaa Kolmosen pelejä ensi sunnuntaina Sääksjärvellä, jossa se kohtaa Loiskeen. Kovana kotijoukkueena tunnettu Loiske on 17 pisteellä kaksi pykälää korkeammalla sarjassa kuin FJK. FL

FJK:lla vain piste Kolmosen putoamisviivaan

Kuuden ottelun tappioputkeen ajautunut FJK on Tampereen Kolmosessa kymmenentenä.

Ismo Suontausta jäi viime viikolla pois valmennuksesta, nykyisessä tiimissä ovat Miika Murtolahti, Janne Eerikäinen, Teijo Järvinen, Pekka Viippo ja Jani Ketola.

FJK:n viisi viimeistä ottelua:

4.7. FJK-TP-T 1–2, 27.7. FJK-TKT 2–3, 1.8. ACE-FJK 4–2, 6.8. NoPS-FJK 7–0, 10.8. FJK-PS-44 1–5.

SARJATILANNE

1) HJS Akatemia 43 pistettä, 2) I-Kissat 36 pistettä, 3) NoPS 36 pistettä, 4) PS-44 36 pistettä, 5) TP-T 19 pistettä, 6) TPV 2 18 pistettä, 7) ACE 17 pistettä, 8) Loiske 17 pistettä, 9) PP-70 12 pistettä, 10) FJK 11 pistettä, 11) TKT 9 pistettä, 12) JanPa 8 pistettä.

Kolme viimeistä putoaa Neloseen. Joukkueilla vielä seitsemän peliä jäljellä. FJK kohtaa seuraavaksi Loiskeen sunnuntaina Sääksjärvellä.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

6.4.2020

Uusimmat