Urheilu Forssa

FoAn kakkosjoukkue hakee nousua ykkösdivisioonaan, VoKoPolla taas mitalit mielessä

Alun reserviryhmällä riittää osaamista ja heittovoimaa. Joukkueen kokeneempia pelaajia myös mitalijahdissa yli kolmikymppisten SM-sarjassa.
FoAn kakkosjoukkue kohtasi tiistain myöhäisillassa Pyrinnön Pimut. Alku oli ennen tiistaina pelannut sarjassa kolme ottelua, joista se oli voittanut kaksi. Pallon kanssa Julia Heinonen. Kuva: Tapio Tuomela
FoAn kakkosjoukkue kohtasi tiistain myöhäisillassa Pyrinnön Pimut. Alku oli ennen tiistaina pelannut sarjassa kolme ottelua, joista se oli voittanut kaksi. Pallon kanssa Julia Heinonen. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Alku tavoittelee kakkosjoukkueelleen paikkaa 1. divisioonasta. Viime kaudella nousua läntisestä 2. divisioonasta valtakunnalliseen 1. divisioonaan yritettiin Forssa-nimisellä ryhmällä, nyt paikkaa haetaan perinteisellä Forssan Alku -nimellä.

Joukkueen valmentaja Rami Salonen luotsaa 15 pelaajan rinkiä. Rungon voi sanoa muodostuvan entisistä kokeneista FoKoPo-pelureista kuten Marianne Aro, Sanni Ojala ja Birgit Jalonen.

Alun edustuksesta on mukana viisi nuorempaa pelaajaa kärkenään naisten Korisliigan pirteästi aloittanut Julia Heinonen.

– Seuran puolelta on ilmoitettu tavoitteeksi nousu divariin. Sillä tavoitteella mennään, Salonen kertoo.

Forssaan tarvittaisiin paikka divarijoukkueelle useasta syystä. Ykkösdivisioona olisi hyvä taso niille pelaajille, jotka jäävät Alun edustuksessa vähille minuuteille, mutta tarvitsisivat kehittyäkseen riittävän tasokkaita pelejä.

Divari olisi sopiva sarja myös sellaisille pelaajille, jotka eivät ole valmiita liigaan, mutta haluaisivat pelata alueellista 2. divisioonaa paremmalla tasolla.

– Ja yksi syy ykkösdivaripaikan hakemiselle joukkueelle on se, että uskomme sen houkuttelevan tänne nuoria pelaajia, Salonen lisää.

Mikään itsestään selvyys divaripaikka ei ole. Viime kaudella Alun lisenssillä pelannut Forssa selvisi karsintoihin asti, mutta ei pystynyt lunastamaan 1. divisioonapaikkaa.

– 2. divisioonassa on hyviä joukkueita. Tästä ei tule mitään läpihuutojuttua, kyllä tässä sarjassa pelata saadaan.

Salosella on käsissään kaikki nousuun tarvittavat palikat, mutta ne pitää saada loksahtamaan kohdilleen.

– Meillä on riittävästi pituutta korin alle, kun saimme Mäkelän Maijan joukkueeseen ja meillä on myös heittovoimaa. Meiltä löytyy myös ajo- ja muutakin taitoa. Täytyy vaan saada pelaajat löytämään toisensa ja pelaamaan hyvin yhteen.

Nousua tavoittelevan FoAn kokeneempi pelaajisto on myös mukana yli kolmekymppisten naisten SM-sarjassa, jonka pelit alkavat marraskuun Alussa. VoKoPo-nimellä pelaava joukkue oli viime keväänä sarjassa hopealla, ainoastaan puolustava mestari Off Ballers Nokialta oli parempi.

VoKoPo lähtee taas sarjaan tavoittelemaan mitalia iloisella mielellä.

– Hurtilla huumorilla lähdemme sarjaan, hauskaa pitämään. Jos vanne kiristää päätä, ei yleensä tule tulostakaan, VoKoPon joukkueenjohtaja ja pelaaja Marianne Aro sanoo.

+30-vuotiaiden SM-sarjassa on mukana kuusi joukkuetta. Kaksinkertainen kultamitalisti Off Ballers lienee suurin suosikki. Uusia tuttavuuksia VoKoPolle ovat Löytökissat Lappeenrannasta ja Kouvottaret II Kouvolasta, jotka tulivat sarjasta lähteneiden Lahden ja Espoon tilalle.

– Sarja on varmasti ihan erilainen kuin viime kaudella. FL

FoA hakee paikkaa 1. divisioonasta leveällä ringillä

FoA 2. divisioonassa:

Pelaajarinki: Jenna Toivonen pelipaikka laituri, Jovana Stojanovski takamies/laituri, Julia Heinonen takamies/laituri, Janette Hanni takamies/laituri, Anni Ajanko takamies, Marianne Aro takamies, Sanni Ojala sentteri, Emmi Nummelin takamies, Birgit Jalonen laituri, Olga Lilja laituri, Nelli Salonen takamies, Maija Mäkelä sentteri, Iida Kemppinen laituri, Maria Mertanen takamies, Vilma Tammi laituri/sentteri

Valmennnus: Rami Salonen, Teet Toome.

VoKoPo

pelaa 30+SM-sarjaa

Pelaajarinki: Marianne Aro, Birgit Jalonen, Sanni Ojala, Emmi Nummelin, Iida Kemppinen, Noora Helkearo, Laura Sotka, Linda Sotka, Tanja Ojala, Anna Peltonen, Outi Mäntylä-Baeza.

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic