Urheilu Forssa

FoKoPo aloitti A-divisioonan kotitappiolla

Oulun NMKY:n amerikkalaiset olivat kollegoitaan tehokkaampia.
Isaac Williams aloitti kauden komealla 35 pisteen saaliilla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Isaac Williams aloitti kauden komealla 35 pisteen saaliilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoKoPo aloitti A-divisioonakauden kotitappiolla, kun Oulun NMKY haki voiton pistein 101-86 (46-46).

FoKoPo jäi ensimmäisellä neljänneksellä 12 pistettä tappiolle, kun se ei saanut oululaisten nopeita eikä hitaitakaan hyökkäyksiä kiinni.

Toisella jaksolla FoKoPo nousi Isaac Williamsin heittosumalla tasoihin ja kolmannella jaksolla kuuden pisteen johtoonkin.

Jakson lopulla isäntien teho katosi ja Oulu palasi 18-4 nykäisyllä johtoon.

Viimeisellä kympillä FoKoPo ei löytänyt enää tehoja ja oululaiset laskettelivat lopulta helppoon voittoon.

Tilastoista voi kaivaa faktan, jonka mukaan voitto lähti Ouluun amerikkalaispelaajien teholla. ONMKY:n jenkkitrio keräsi 79 pistettä, kun FoKoPon kaksikko jäi 43 pisteeseen. Vieraat rohmusivat lisäksi 19 hyökkäyspään levypalloa.

FoKoPoon palannut Isaac Williams jatkoi siitä mihin sarjan korikunkku viime kaudella jäi. Hän mätti 35 pistettä, joista 22 jo puoliaikaan mennessä.

Vielä tämän viikon koeajalla oleva Demetrius Houston jäi sen sijaan seitsemään pisteeseen. Houstonin pelissä on paljon hyviä oivalluksia, mutta pistesaldo jäi yksinkertaisesti liian laihaksi, kuten se jäi harjoituspeleissäkin.

FoKoPon toiseksi tehomieheksi nousi Aku Haikonen 17 pisteellä ja 13 levypallolla.

Jussi Myllyniemi ja Mope Haji väläyttelivät kahdeksalla pinnallaan.

– Ensimmäinen puolisko oli meiltä huono. Kolmannella jaksolla nousimme hyvin johtoon, mutta lopussa pelimme herpaantui, totesi FoKoPon valmentaja Petteri Molenius.

– Suurin ero syntyi ulkomaalaisosastolla Oulun kolmen ja meidän käytännössä yhden amerikkalaisen välillä. Houstonin tehot eivät riitä hyökkäyspäässä eikä puolustuksessakaan, Molenius totesi.

Oulun amerikkalaisista rohmusi joukkueessa jatkava takamies Dedrick Basile 33 pistettä ja isommista miehistä Devin Harris 24 sekä Anthony Townes 22 pinnaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic