Urheilu Forssa

FoKoPo ei pistä vielä tossuja naulaan

Seura odottaa taustatukea Feeniks Basketilta.
Jos FoKoPon pelit jatkuvat ensi kaudella, sarjatasoksi tulee B-divisioona. Kuva: Tapio Tuomela
Jos FoKoPon pelit jatkuvat ensi kaudella, sarjatasoksi tulee B-divisioona. Kuva: Tapio Tuomela

Miesten A-divisioonasta pudonnut Forssan Koripojat pohtii toimintansa jatkamista tai lopettamista.

Tämä oli pääaihe myös seuran hallituksen maanantaisessa kokouksessa.

– Tulimme siihen tulokseen, että pyrimme jatkamaan. Kaikki on tosin vielä auki, joten toisenlainenkin päätös on vielä mahdollinen, kommentoi FoKoPon puheenjohtaja Arja Kotavuo.

FoKoPon suurin huoli on löytää uusia tekijöitä. Viidettä vuotta puheenjohtajana toimiva Kotavuo on ilmoittanut jättävänsä tehtävän. Uusia taustavoimia ei ole kuitenkaan ilmoittautunut.

– Odotamme saavamme Feeniks Basketista uusia tekijöitä. Nimenomaan Feeniks Basketia varten pyrimme jatkamaan, jotta poikajunioreille säilyisi pelaajapolku miehiin, Kotavuo sanoo.

Bisonsin farmikumppaniksi?

FoKoPo suunnittelee hakevansa lisenssiä ensi kaudeksi miesten B-divisioonaan. Lisenssihaku päättyy toukokuun puolivälissä ja Koripalloliitto julkistaa ensi kauden lisenssit juhannuksen tienoilla.

FoKoPo on viritellyt farmikumppanuutta Loimaan Bisonsin kanssa, joka pyrkii palaamaan Korisliigaan. Bisonsin ehtona farmiyhteistyölle on se, että loimaalaiset pääsevät Korisliigaan ja FoKoPo pelaisi B-divisioonassa.

Koripalloliitto päätti kesken jääneen kauden jälkeen, että miesten Korisliigasta ei putoa yhtään joukkuetta, mutta A-divisioonan kärkijoukkueella HBA:lla on mahdollisuus hakea nousupaikkaa liigaan.

– Meillä on valmius ensi kaudella 13 joukkueen liigaan, vahvistaa Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm.

HBA ei lähde Korisliigaan

Koripallopiireissä kuitenkin tiedetään, ettei Mäkelänrinteen urheilulukion joukkue HBA lähde pelaamaan Korisliigaa. Se vaarantaisi HBA:n pelaajien mahdollisuutta siirtyä USA:n yliopistosarjoihin, joissa ollaan ainakin miesten puolella tarkkoja pelaajien amatööristatuksesta.

Tämä fakta avaa Bisonsille mahdollisuuden hakea liigapaikkaa, kun loimaalaiset sijoittuivat A-divisioonassa HBA:n jälkeen kakkoseksi.

Farmikumppanuus Bisonsin kanssa vahvistaisi FoKoPon joukkuetta B-divisioonassa enemmän määrällisesti kuin laadullisesti. Bisons ei varmasti hankkisi liigajoukkueeseensa muita kuin liigatasoisia pelureita. Osa heistä olisi uusia, osa kuluneen kauden kärkipelureita. Näin Forssaan ohjautuisi lähinnä viime kauden vaihtopenkkiläisiä, joiden pelillinen panos oli Loimaalla pieni. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic