Urheilu Forssa

FoKoPo jäi aggressiivisen biisonilauman jalkoihin

A-divisioonan nousijaehdokas murjoi Feeniksissä peräti 48 pisteen eron.
Arnold Fripp teki FoKoPolle 25 pistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Arnold Fripp teki FoKoPolle 25 pistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoKoPo kärsi kauden toistaiseksi suurimman tappionsa, kun A-divisioonan nousijaehdokas Loimaan Bisons murjoi Feeniksissä koko sarjan tämän kauden murskaavimman voiton pistein 111-63 (59-29).

FoKoPo ei pelannut voitosta missään vaiheessa, kun Bisons runnoi nopeasti kymmenen pisteen eron. Jo toisella kympillä ero kasvoi suurimmillaan 32 pisteeseen ja peli oli sitä myöten pelattu.

FoKoPosta Arnold Fripp heitti jo vakiopisteensä 25, mutta hänkään ei pärjännyt puolustuksessa Bisonsin isoille miehille.

Frippin lisäksi kaksinumeroisiin pisteisiin pääsi vain Johan Kotavuo 13 pisteellä.

FoKoPon tehoja söi huomattavasti se, että heittokone Isaac Williams teki ensimmäiset pisteensä vasta kolmannella jaksolla ja jäi kahdeksaan pinnaan.

– Bisons on sarjan aggressiivisin ja kokenein joukkue, joka tuli kovaa alusta asti. Me emme päässeet peliin mukaan ennen kuin toisella puolikkaalla, jolloin ei enää pelattu voitosta. Olen jonkin verran huolissani ratkaisupelaajistamme, jotka eivät pysty nyt kannattelemaan joukkuetta, aprikoi FoKoPon valmentaja Petteri Molenius.

Bisonsin tehomiehinä kunnostautuivat 29 pistettä murjonut ex-fokopolainen Juho-Matti Henttonen sekä vasta toisen pelinsä Bisonsissa pelannut tuore hankinta DeSean Parsons 24 pisteellä.

Neljä vuotta sitten Korisliigasta konkurssin myötä pudotettu Bisons on vahvin ehdokas lunastamaan keväällä nousupaikan liigaan. Joukkue hävisi syksyllä kolme peliä, mutta näyttää jylläävän nykykokoonpanollaan vastustamattomasti. Bisonsilla riittää päteviä kotimaisia pelureita, kaksi isoa amerikkalaispelaajaa sekä suomalaistunut takamies Matthew Gibson. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic