Urheilu Forssa

FoKoPo jatkaa A-divisioonassa ilman voittoja

Arnold Fripp aloitti tehoin 15/5.
FoKoPon uusi amerikkalaispelaaja Arnold Fripp teki ensimmäisessä pelissään 15 pistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki
FoKoPon uusi amerikkalaispelaaja Arnold Fripp teki ensimmäisessä pelissään 15 pistettä. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoKoPon voittotili on A-divisioonassa avaamatta vielä kolmannenkin pelin jälkeen, kun Kristika Turku puolestaan haki oman kauden avausvoittonsa Feeniksistä pistein 95-73 (46-33).

FoKoPo pysyi ensimmäisen neljänneksen Kristikan tahdissa ja jopa voitti jakson pisteellä Mupe Hajin haamukolmosella.

Toisen neljänneksen FoKoPo sen sijaan hävisi 14 pisteellä. Kotijoukkue ei pystynyt vastaamaan koko viisikon teholla ratkoneen Kristikan heittopeliin eikä pärjännyt korin allakaan.

Peli näytti ratkeavan jo kolmannella jaksolla, kun vierasjohto kasvoi sen puolivälissä 21 pisteeseen. FoKoPo sai kuitenkin viimeisellä kympillä aikaan kirin, joka nosti sen parhaimmillaan kahdeksan pisteen päähän. Sen jälkeen ote taas herpaantui ja Kristika nakkeli 22 pisteen voittoon.

FoKoPon tehomieheksi nousi taas Isaac Williams 22 pisteellä. Williams aloitti ja lopetti tehokkaasti, mutta vaipui välillä pimentoon.

FoKoPon uusi amerikkalaispeluri Arnold Fripp aloitti 15 pisteen ja viiden levypallon tehoilla. Fripp on joukkueesta poistuneen Demetrius Houstonin kokoinen ja oloinen, mutta ensi arvion mukaan ehkä tehokkaampi. Fripp pisti pallon pussiin usein sen saatuaan, mutta pelin dominointiin hän ei vielä yltänyt. Levypallolukema jäi vaisuksi, kun vastassa oli sarjan todennäköisesti kovin sentteri Mikael Aalto.

Williams ja Fripp olivat FoKoPosta ainoat kaksinumeroisiin pisteisiin yltäneet. Joukkueessa on yritteliäitä nuoria, joiden taidot eivät kuitenkaan riitä satunnaisia koreja parempaan tehoon. FoKoPon tehoa söi sekin, että edellispelit yli 15 pisteen keskiarvolla heittänyt Aku Haikonen jäi nyt kahteen pinnaan.

– Aallon puolustaminen tuotti meille hankaluuksia. Kun keskityimme häneen pääsi Kristika heittämään kauempaakin, totesi FoKoPon valmentaja Petteri Molenius.

Molenius oli tyytyväinen Frippin ensiesiintymiseen.

– Se oli heti parempi kuin mitä edellinen amerikkalainen esitti. Hän teki muutaman hyvän korin, mutta joutui puolustuspäässä heti kovaan urakkaan Aaltoa vastaan.

Kristikan järkälemäinen sentteri Mikael Aalto murjoi komeasti 29 pistettä ja kahmi 13 levypalloa.

Hänen lisäkseen Kristikasta ylsivät kaksinumeroisiin pisteisiin Aallon lailla Kotkasta korisliigakokemusta omaavat Joona Tuomala 16:lla ja Manuel Barnes 15 pisteellä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic