Urheilu Forssa

FoKoPo kamppailee kevätkierroksella putoamista vastaan

Sarjapaikan säilyttämiseksi FoKoPon pitäisi voittaa suurimman osan kevätkauden peleistään.
FoKoPon päävalmentaja Petteri Molenius uskoo sarjapaikan säilyttämiseen. Kuva: Tapio Tuomela
FoKoPon päävalmentaja Petteri Molenius uskoo sarjapaikan säilyttämiseen. Kuva: Tapio Tuomela

Vaikka FoKoPo voitti keskiviikkona A-divisioonan syyskierroksen viimeisen pelinsä, lähti joukkue joulutauolle tukalassa tilanteessa.

FoKoPo voitti syyskierroksen yhdestätoista pelistään vain kaksi. Sen seurauksena forssalaiset killuvat putoamisviivan alapuolella.

Ero viivan päälle on tosin pieni, kun yhden tai kaksi peliä vähemmän pelannut kolmikko Pyrintö Akatemia, MuKi ja Kristika on vain kahden voiton päässä.

Laskennallisesti sarjapaikan säilyttämiseen vaaditaan noin kahdeksan voittoa. Se tarkoittaa sitä, että FoKoPon pitäisi voittaa yli puolet kevätkauden yhdestätoista pelistään.

A-divisioonan runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta putoavat B-divisioonaan sillä oletuksella, että B-divisioonasta löytyy halukkaita nousijoita.

Syyskierros alakanttiin

FoKoPoa ensimmäistä kautta päävalmentajana luotsaava Petteri Molenius myöntää sen minkä sarjataulukkokin paljastaa: syyskierros meni alakanttiin.

– Kaksi voittoa ei tosiaan ollut se mitä syyskierrokselta haettiin. Neljä tai viisi voittoa oli minimitavoite. Toki muutaman pelin hävisimme vain niukasti, Molenius toteaa.

– Heikosta tuloksesta huolimatta joukkueen työmoraali ja asenne ovat tyydyttäneet. Uskon että meillä on mahdollisuuksia voittaa suurin osa kevätkierroksen peleistä ja varmistaa sarjapaikka. Se on ensisijainen tavoite, mutta kahdeksan parhaan pudotuspeleihinkään pääsy ei ole mielestäni mahdotonta, Molenius huomauttaa.

Edellä mainitusta kolmikosta Kristika on ennen perjantain peliään juuri pudotuspeliviivan päällä neljällä voitollaan.

Talbotia yritetään takaisin Forssaan

Noususuhdanteeseen päästäkseen FoKoPo aikoo vahvistaa joukkuettaan kolmannella ulkomaalaispelaajalla.

FoKoPon ensisijaisena tavoitteena on saada viime kauden sentterivahvistus Gilbert Talbot takaisin Forssaan. 208-senttinen noin 120-kiloinen Talbot voitti viime kaudella ylivoimaisesti A-divisioonan levypallokuninkuuden lähes 16 levyrin keskiarvolla. Siinä ohessa vahva vasuri nosteli koreja 21 pisteen keskiarvolla.

Talbot on pelannut tämän kauden Uruguyan pääsarjassa Sayagon joukkueessa.

– Olemme neuvotelleet Talbotin kanssa ja hän on suullisesti sitoutunut palaamaan Forssaan. Agentti koettaa tehdä parhaansa saadakseen Talbotin irti nykyisestä sopimuksestaan.

– Talbot on meidän ykkösvaihtoehtomme, mutta jos se ei onnistu, katsastamme muita. Lähtökohta on se, että kolmas amerikkalainen hankintaan, Molenius kertoo.

Jos 25-vuotiaan Talbotin kyvyt ovat pysyneet likikään ennallaan, hän toisi vahvistusta juuri FoKoPon suurimpiin heikkouksiin.

– Vaikka puolustus on viime peleissä parantunut, ovat sisäpuolustus ja levypallopelaaminen suurimpia ongelmiamme. Fyysisyys ja levypallopeli eivät korin alla aina riitä ja sen seurauksena vastustaja saa toisia ja jopa kolmansia heittoyrityksiä, joka näkyy väkisinkin tuloksissa, Molenius selvittää.

Joutsimo kakkosvalmentajaksi

FoKoPon kotimainen osasto vahvistuu sen verran, että vain kuusi peliä armeijakiireiden vuoksi syyskierroksella pelannut, Kauhajoelta tullut Jussi Myllyniemi pääsee ensi viikolla armeijasta ja muuttaa Forssaan.

Myös Uudenkaupungin Korihaista ajoittain lainassa ollut Elias Lahdensuu on jatkamassa FoKoPossa.

FoKoPo sai vahvistusta myös valmennusportaaseen, kun Antti Joutsimo tuli viime viikolla Teet Toomen tilalle kakkosvalmentajaksi.

– Antti on tuonut uusia ideoita ja hän osaa myös innostaa pelaajia paremmin kuin minä, Molenius tuumii.

FoKoPo pitää joulutaukoa ensi viikon perjantaihin asti.

A-divisioonan kevätkierros alkaa FoKoPolta Oulun reissulla tammikuun viides päivä. FL

A-divisioonan sarjataulukko:

HBA 11 10 0 970– 802 22

Korikouvot 10 8 2 864– 783 16

Bisons 11 7 4 947– 890 14

HNMKY 11 7 3 885– 809 14

ToPo 11 5 6 891– 824 10

ONMKY 11 5 6 998– 1017 10

MuKi 9 4 5 752– 777 8

Kristika Turku 10 4 6 795– 798 8

Pyrintö Akatemia A 10 4 6 700– 791 8

JBA 11 5 6 847– 839 10

FoKoPo 11 2 9 849– 1009 4

Raiders 10 1 9 698– 857 2

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic